Bezoekers tankstation willen duurzame producten

Zeker 60 % van de bezoekers van een tankstation zou graag duurzame producten willen aanschaffen, mochten ze in de shop aanwezig zijn. Daarbij moet de klant dan wel op de juiste wijze worden begeleid. De pomphouder moet zich bovendien realiseren dat de klant het tankstation niet als een supermarkt ziet en daarop inspelen.

Het ministerie van Economische Zaken heeft onderzoek laten verrichten naar de “Kansen voor duurzaam eten onderweg”. Meer dan 600 bezoekers van tankstations zijn geïnterviewd.

Snaar

Hieruit blijkt dat er op het gebied van duurzame producten nog volop mogelijkheden liggen voor pomphouders. Maar daarbij moet wel de juiste snaar bij de klant worden geraakt.

Zo is het alleen aanbieden van duurzame producten in de shop niet genoeg. Consumenten hebben uitleg nodig en zien niet altijd dat duurzaam ook daadwerkelijk duurzaam is. Zo heeft Shell al een 100% duurzame koffiecategorie, vis met het duurzaamheidscertificaat MSC en scharreleieren in de voorverpakte broodjes maar wordt dat amper onderkend.

Tegenstrijdig

Ook is er een zekere tegenstrijdigheid tussen de hoofdtaak, olieproducten verkopen, en het aanbieden van duurzame producten. Dat vraagt om uitleg. Een integrale aanpak en zichtbare communicatie, bijvoorbeeld in de winkel en bij het schap, zijn nodig om het koopgedrag van de consument te laten veranderen.

De tankstations kunnen al snel een nieuwe doelgroep aanboren omdat deze al tot hun klantenbestand behoort. Onder de klanten bevinden zich namelijk al mensen die op duurzaamheid zijn gericht.

Kenmerken

Het is een kwestie van op een juiste manier deze groep attent te maken op de duurzame producten in de shop. De nadruk moet hierbij liggen op ‘vers en gezond’.

Shophouders moeten zich volgens het rapport realiseren dat de consument het tankstation toch anders zal blijven zien dan een supermarkt. Ze doen er daarom goed aan juist aandacht te besteden aan de typische kenmerken van een tankstationbezoek, zoals het doen van impulsaankopen en het ter plekke consumeren van producten.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bezoekers tankstation willen duurzame producten | TankPro.nl

Bezoekers tankstation willen duurzame producten

Zeker 60 % van de bezoekers van een tankstation zou graag duurzame producten willen aanschaffen, mochten ze in de shop aanwezig zijn. Daarbij moet de klant dan wel op de juiste wijze worden begeleid. De pomphouder moet zich bovendien realiseren dat de klant het tankstation niet als een supermarkt ziet en daarop inspelen.

Het ministerie van Economische Zaken heeft onderzoek laten verrichten naar de “Kansen voor duurzaam eten onderweg”. Meer dan 600 bezoekers van tankstations zijn geïnterviewd.

Snaar

Hieruit blijkt dat er op het gebied van duurzame producten nog volop mogelijkheden liggen voor pomphouders. Maar daarbij moet wel de juiste snaar bij de klant worden geraakt.

Zo is het alleen aanbieden van duurzame producten in de shop niet genoeg. Consumenten hebben uitleg nodig en zien niet altijd dat duurzaam ook daadwerkelijk duurzaam is. Zo heeft Shell al een 100% duurzame koffiecategorie, vis met het duurzaamheidscertificaat MSC en scharreleieren in de voorverpakte broodjes maar wordt dat amper onderkend.

Tegenstrijdig

Ook is er een zekere tegenstrijdigheid tussen de hoofdtaak, olieproducten verkopen, en het aanbieden van duurzame producten. Dat vraagt om uitleg. Een integrale aanpak en zichtbare communicatie, bijvoorbeeld in de winkel en bij het schap, zijn nodig om het koopgedrag van de consument te laten veranderen.

De tankstations kunnen al snel een nieuwe doelgroep aanboren omdat deze al tot hun klantenbestand behoort. Onder de klanten bevinden zich namelijk al mensen die op duurzaamheid zijn gericht.

Kenmerken

Het is een kwestie van op een juiste manier deze groep attent te maken op de duurzame producten in de shop. De nadruk moet hierbij liggen op ‘vers en gezond’.

Shophouders moeten zich volgens het rapport realiseren dat de consument het tankstation toch anders zal blijven zien dan een supermarkt. Ze doen er daarom goed aan juist aandacht te besteden aan de typische kenmerken van een tankstationbezoek, zoals het doen van impulsaankopen en het ter plekke consumeren van producten.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.