Tankstation Tholen Full Service Marina

Dit bijzondere tankstation opende in Tholen

Foto: Leon Jeekel Mokobouw

Mokobouw levert jaarlijks uiteenlopende projecten op. Sommigen daarvan springen direct in het oog, zoals de bouw van het tankstation voor Full Service Marina dit jaar in Tholen.

Bij de jachthaven op de Oesterdam werd een benzinepomp opgeleverd met een dubbele functie: een voor auto’s en voor boten. Sinds kort behoort tanken hiermee ook tot de mogelijkheden van de bezoekers die naar het luxe recreatiepark in Zeeland komen. Het botentankstation bevindt zich aan het uiteinde van het resort bij de loodsen en hier kan op aanvraag gebruik van worden gemaakt.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Full Service Marina Tholen Mokobouw
Mokobouw leverde een tankstation op waar zowel boten als auto’s kunnen tanken. Foto: Leon Jeekel

“Hier hebben we een bijzonder tankstation gebouwd voor Full Service Marina, namelijk een bediende Gilbarco brandstofpomp aan de waterkant voor pleziervaartuigen en andere boten. Verder staat aan de achterzijde een onbemande Gilbarco brandstofpomp met onze unieke SPINopt betaalpaal”, vertelt Leon Jeekel van Mokobouw.

“De buitenpaal is voorzien van de Extendas SPINpos-software waar eenvoudig betaald kan worden met alle denkbare betaalmiddelen. De brandstofpompen zijn volledig uitgevoerd in roestvrijstaal. Een erg mooi project dat geheel voldoet aan de verwachtingen die horen bij Full Service Marina”, gaat hij verder.

Belletje voor pleziervaarders

Aan de waterkant zit een belletje. Hoewel het tankstation het grootste deel van de dag onbemand is, komt een havenmeester helpen met tanken als deze wordt gebruikt door de pleziervaarders. Onbemand tanken is voor boten namelijk niet mogelijk vanwege de mogelijke vervuilingen die erdoor kunnen ontstaan. Het gedeelte voor personenwagens kan gewoon de hele dag onbemand gebruikt worden. Er is daarnaast nog een groot verschil tussen de twee delen, want de brandstofslangen aan de waterkant zijn een stuk langer.

Full Service Marina Tholen Mokobouw
Mokobouw werkte samen met Extendas voor de betaalzuil. Foto: Leon Jeekel

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dit bijzondere tankstation opende in Tholen | TankPro.nl
Tankstation Tholen Full Service Marina

Dit bijzondere tankstation opende in Tholen

Foto: Leon Jeekel Mokobouw

Mokobouw levert jaarlijks uiteenlopende projecten op. Sommigen daarvan springen direct in het oog, zoals de bouw van het tankstation voor Full Service Marina dit jaar in Tholen.

Bij de jachthaven op de Oesterdam werd een benzinepomp opgeleverd met een dubbele functie: een voor auto’s en voor boten. Sinds kort behoort tanken hiermee ook tot de mogelijkheden van de bezoekers die naar het luxe recreatiepark in Zeeland komen. Het botentankstation bevindt zich aan het uiteinde van het resort bij de loodsen en hier kan op aanvraag gebruik van worden gemaakt.

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Full Service Marina Tholen Mokobouw
Mokobouw leverde een tankstation op waar zowel boten als auto’s kunnen tanken. Foto: Leon Jeekel

“Hier hebben we een bijzonder tankstation gebouwd voor Full Service Marina, namelijk een bediende Gilbarco brandstofpomp aan de waterkant voor pleziervaartuigen en andere boten. Verder staat aan de achterzijde een onbemande Gilbarco brandstofpomp met onze unieke SPINopt betaalpaal”, vertelt Leon Jeekel van Mokobouw.

“De buitenpaal is voorzien van de Extendas SPINpos-software waar eenvoudig betaald kan worden met alle denkbare betaalmiddelen. De brandstofpompen zijn volledig uitgevoerd in roestvrijstaal. Een erg mooi project dat geheel voldoet aan de verwachtingen die horen bij Full Service Marina”, gaat hij verder.

Belletje voor pleziervaarders

Aan de waterkant zit een belletje. Hoewel het tankstation het grootste deel van de dag onbemand is, komt een havenmeester helpen met tanken als deze wordt gebruikt door de pleziervaarders. Onbemand tanken is voor boten namelijk niet mogelijk vanwege de mogelijke vervuilingen die erdoor kunnen ontstaan. Het gedeelte voor personenwagens kan gewoon de hele dag onbemand gebruikt worden. Er is daarnaast nog een groot verschil tussen de twee delen, want de brandstofslangen aan de waterkant zijn een stuk langer.

Full Service Marina Tholen Mokobouw
Mokobouw werkte samen met Extendas voor de betaalzuil. Foto: Leon Jeekel

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.