Voormalig tankstation Sintmaartensdijk volledig verbouwd

Van het Rotterdamse tankstation waar voorheen in grote letters ‘Sintmaartensdijk’ op de luifel prijkte, is weinig overgebleven. Het OK-tankstation aan de Gustoweg is de afgelopen maanden namelijk compleet verbouwd en gemoderniseerd.

Met het plaatsen van het hekwerk is de verbouwing afgelopen week afgerond. Niet alleen het voorterrein onderging een metamorfose, ook de shop kreeg een flinke opknapbeurt. De drie gebouwen die er stonden, inclusief shop, werden met fundatie en al verwijderd door Mokobouw. Ook verving het bedrijf, nadat het in september 2020 begon met de werkzaamheden, onder andere de afgekeurde tank, voerde het de civiele werkzaamheden uit, verzorgde het de elektra op het terrein en in de shop en verving het de aanwezige brandstofpompen.

Kwaliteit voor lange termijn

Met de nieuwe Gilbarco-pompen kiest OK volgens Mokobouw voor kwaliteit voor de lange termijn. In totaal werden vijf nieuwe pompen geplaatst waar klanten terechtkunnen voor Euro 95, Superplus 98, diesel en LPG. Daarnaast staan er een nieuwe shop met het concept OK Café en een gloednieuwe luifel,  “Ook hier onderscheidt OK zich van de markt door de kenmerkende huisstijl met fraaie pompuitvoeringen in duurzaam rvs, voorzien van multimedia, en de verlichte OK logo’s op de slangkolommen”, aldus Leon Jeekel van Mokobouw.

Ook de oude wasboxen gingen tegen de vlakte. Inmiddels staan er vijf nieuwe wasboxen, een washal en zes stofzuigerplaatsen op het terrein. In samenwerking met verschillende partners, waaronder TSG en AK Bouw, werd alles weer vanaf de grond opgebouwd.

Einde van tijdperk

De verbouwing is in stappen uitgevoerd zodat de locatie de deuren (bijna) niet voor klanten hoefde te sluiten. “Vanmorgen 14 april 2021 is er een einde gekomen aan het tijdperk Sintmaartensdijk met het afbreken van de shop. De kleuren van SMD zullen voor altijd verdwijnen”, schreef de beheerder aan het begin van de werkzaamheden op een Facebookpagina waarmee de herinnering aan het oude station in stand gehouden moet worden.

Het tankstation is sinds juni 2016 in handen van OK. Hoewel de locatie de afgelopen jaren meerdere exploitanten kende, werd de naam Sintmaartensdijk nooit van de luifel weggehaald. “Het verhaal van de bekende kolenhandelaar in de omgeving van Rotterdam zal hier op de Gustoweg uiteindelijk ook eindigen.” Toch is er tevredenheid over het resultaat. “Hiermee heeft OK Nederland de nu 121-jarige tanklocatie voor de komende jaren nieuw leven ingeblazen”, aldus de beheerder van de pagina.

Mokobouw zal net als vele andere partijen aanwezig zijn op de Tankstation & Carwash Vakbeurs. Aanmelden voor de beurs op 10 en 11 november in Expo Houten is gratis en kan nog steeds. Ook voor het Nationaal Waterstofcongres zijn nog kaarten beschikbaar. 

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Voormalig tankstation Sintmaartensdijk volledig verbouwd | TankPro.nl

Voormalig tankstation Sintmaartensdijk volledig verbouwd

Van het Rotterdamse tankstation waar voorheen in grote letters ‘Sintmaartensdijk’ op de luifel prijkte, is weinig overgebleven. Het OK-tankstation aan de Gustoweg is de afgelopen maanden namelijk compleet verbouwd en gemoderniseerd.

Met het plaatsen van het hekwerk is de verbouwing afgelopen week afgerond. Niet alleen het voorterrein onderging een metamorfose, ook de shop kreeg een flinke opknapbeurt. De drie gebouwen die er stonden, inclusief shop, werden met fundatie en al verwijderd door Mokobouw. Ook verving het bedrijf, nadat het in september 2020 begon met de werkzaamheden, onder andere de afgekeurde tank, voerde het de civiele werkzaamheden uit, verzorgde het de elektra op het terrein en in de shop en verving het de aanwezige brandstofpompen.

Kwaliteit voor lange termijn

Met de nieuwe Gilbarco-pompen kiest OK volgens Mokobouw voor kwaliteit voor de lange termijn. In totaal werden vijf nieuwe pompen geplaatst waar klanten terechtkunnen voor Euro 95, Superplus 98, diesel en LPG. Daarnaast staan er een nieuwe shop met het concept OK Café en een gloednieuwe luifel,  “Ook hier onderscheidt OK zich van de markt door de kenmerkende huisstijl met fraaie pompuitvoeringen in duurzaam rvs, voorzien van multimedia, en de verlichte OK logo’s op de slangkolommen”, aldus Leon Jeekel van Mokobouw.

Ook de oude wasboxen gingen tegen de vlakte. Inmiddels staan er vijf nieuwe wasboxen, een washal en zes stofzuigerplaatsen op het terrein. In samenwerking met verschillende partners, waaronder TSG en AK Bouw, werd alles weer vanaf de grond opgebouwd.

Einde van tijdperk

De verbouwing is in stappen uitgevoerd zodat de locatie de deuren (bijna) niet voor klanten hoefde te sluiten. “Vanmorgen 14 april 2021 is er een einde gekomen aan het tijdperk Sintmaartensdijk met het afbreken van de shop. De kleuren van SMD zullen voor altijd verdwijnen”, schreef de beheerder aan het begin van de werkzaamheden op een Facebookpagina waarmee de herinnering aan het oude station in stand gehouden moet worden.

Het tankstation is sinds juni 2016 in handen van OK. Hoewel de locatie de afgelopen jaren meerdere exploitanten kende, werd de naam Sintmaartensdijk nooit van de luifel weggehaald. “Het verhaal van de bekende kolenhandelaar in de omgeving van Rotterdam zal hier op de Gustoweg uiteindelijk ook eindigen.” Toch is er tevredenheid over het resultaat. “Hiermee heeft OK Nederland de nu 121-jarige tanklocatie voor de komende jaren nieuw leven ingeblazen”, aldus de beheerder van de pagina.

Mokobouw zal net als vele andere partijen aanwezig zijn op de Tankstation & Carwash Vakbeurs. Aanmelden voor de beurs op 10 en 11 november in Expo Houten is gratis en kan nog steeds. Ook voor het Nationaal Waterstofcongres zijn nog kaarten beschikbaar. 

Lees ook:

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.