Shell laadpalen Groot-Brittanië

Shell wil 50.000 laadpunten aanleggen in Groot-Brittannië

Shell wil een grote speler worden op de Britse markt voor laadinfrastructuur. Het oliebedrijf gaat daartoe in drie jaar tijd 50.000 laadpunten aanleggen. Daarmee zou het een derde van het voor 2025 geplande totale aantal laadpunten in het land voor haar rekening nemen.

Shell gaat dat plan uitvoeren via Ubitricity, een vorig jaar overgenomen bedrijf dat openbare laadpunten installeert in lantaarnpalen, verkeerspaaltjes en ander straatmeubilair. Op die manier moeten de laadpunten vooral nuttig zijn voor EV-eigenaren die in stadswijken niet over een eigen parkeerplaats beschikken.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Ruud Peys

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.