Total de Westereen wateroverlast

Friese tankshop loopt volledig onder water: ‘Het kwam door het dak heen’

In het Friese dorp De Westereen regende het zondag zo hard dat het water geen kant meer op kon. De shop bij het Total-tankstation van Yvonne en Bert Dijkstra stond volledig blank. “Het was gewoon absurd. Ik heb nog nooit zoveel water in korte tijd meegemaakt.”

In een tijdsbestek van ongeveer 2,5 uur viel zo’n honderd millimeter water in de woonplaats van de familie Dijkstra. Toen de twee tankstationhouders zondagochtend rond kwart over vijf wakker werden, kwam het met bakken uit de lucht. Omdat ze zelf naast het station wonen, besloten ze direct even te kijken in de shop.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.