Steeds minder contante betalingen, contactloos pinnen meest populair

Contactloos pinnen was in 2019 de meest gebruikte manier van betalen. Het aantal contante betalingen nam vorig jaar verder af. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank. De verwachting is dat deze trend – mede als gevolg van de coronacrisis – verder zal doorzetten.

Consumenten rekenden in 2019 een derde (32%) van hun aankopen af met contant geld. Dit is een daling ten opzichte van 2018 toen nog 37% contant werd betaald. Tweederde (67%) van de aankopen werd gepind. Steeds meer consumenten pinnen contactloos, vooral met hun pinpas. 64 procent van de pinbetalingen werd contactloos betaald.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.