Contactloos betalen bij tankstation en carwash uitkomst in coronatijd

Vanwege het coronavirus wordt het intoetsen van je pincode op pinterminals en hand-op-handcontact het liefst vermeden. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO en de Raad Nederlandse Detailhandel roepen op om contactloos pinnen en mobiel betalen te stimuleren. Voor het afrekenen bij bemande en onbemande tankstations en bij carwashlocaties heeft Extendas betaalautomaten ontwikkeld die inspelen op een veilige manier van afrekenen: de SPINopt en de SPINopc.

In de ondersteuning van zo veel mogelijk contactloos betalen is het sinds vorige week tijdelijk mogelijk om tot een bedrag van 50 euro contactloos te betalen zonder pincode in te voeren. Normaal is het maximumbedrag 25 euro. Dit soort innovaties en maatregelen zijn in deze tijd extra belangrijk. De betaalautomaat van Extendas is uitgerust met een pinterminal van CCV en daardoor ook geschikt voor contactloos betalen: dit kan met bankpas, smartphone of smartwatch. Bij regulier pinnen wordt vanwege pre-autorisatie overigens wel een pincode gevraagd, wanneer klanten met Apple Pay betalen (smartphone of smartwatch) dan hoeft dit niet.

De SPINopt – wat staat voor SPIN outdoor payment terminal – is ontworpen om alle (brandstof)transacties in alle weersomstandigheden af te handelen. “Klanten kunnen 24 uur per dag eenvoudig en snel tanken en betalen met onze oplossing”, aldus Marieke Beld van Extendas. Het Twentse bedrijf helpt tankstations en carwash-bedrijven bij administratieve, logistieke en financiële processen.

Inzicht in data

Het robuuste ontwerp van de automaat garandeert volgens Extendas een betrouwbare afhandeling van transacties en alle data zijn direct inzichtelijk via het daarvoor ontwikkelde SPIN-platform. Via het dashboard worden alle data overzichtelijk weergegeven en kunnen diverse gegevens met elkaar vergeleken worden.

Klanten kunnen ook profiteren van promoties of loyalty-acties. Dankzij de QR-code scanner is het namelijk mogelijk om te sparen voor punten of kortingen. De automaat is uitgerust met een 12-inch multimediascherm, de kleuren en het logo van het scherm kunnen aangepast worden zodat ze aansluiten bij de uitstraling van het tankstation of de carwashlocatie.

Voor de installatie, service en support van de betaalautomaten heeft Extendas de handen ineengeslagen met Mokobouw.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Contactloos betalen bij tankstation en carwash uitkomst in coronatijd | TankPro.nl

Contactloos betalen bij tankstation en carwash uitkomst in coronatijd

Vanwege het coronavirus wordt het intoetsen van je pincode op pinterminals en hand-op-handcontact het liefst vermeden. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO en de Raad Nederlandse Detailhandel roepen op om contactloos pinnen en mobiel betalen te stimuleren. Voor het afrekenen bij bemande en onbemande tankstations en bij carwashlocaties heeft Extendas betaalautomaten ontwikkeld die inspelen op een veilige manier van afrekenen: de SPINopt en de SPINopc.

In de ondersteuning van zo veel mogelijk contactloos betalen is het sinds vorige week tijdelijk mogelijk om tot een bedrag van 50 euro contactloos te betalen zonder pincode in te voeren. Normaal is het maximumbedrag 25 euro. Dit soort innovaties en maatregelen zijn in deze tijd extra belangrijk. De betaalautomaat van Extendas is uitgerust met een pinterminal van CCV en daardoor ook geschikt voor contactloos betalen: dit kan met bankpas, smartphone of smartwatch. Bij regulier pinnen wordt vanwege pre-autorisatie overigens wel een pincode gevraagd, wanneer klanten met Apple Pay betalen (smartphone of smartwatch) dan hoeft dit niet.

De SPINopt – wat staat voor SPIN outdoor payment terminal – is ontworpen om alle (brandstof)transacties in alle weersomstandigheden af te handelen. “Klanten kunnen 24 uur per dag eenvoudig en snel tanken en betalen met onze oplossing”, aldus Marieke Beld van Extendas. Het Twentse bedrijf helpt tankstations en carwash-bedrijven bij administratieve, logistieke en financiële processen.

Inzicht in data

Het robuuste ontwerp van de automaat garandeert volgens Extendas een betrouwbare afhandeling van transacties en alle data zijn direct inzichtelijk via het daarvoor ontwikkelde SPIN-platform. Via het dashboard worden alle data overzichtelijk weergegeven en kunnen diverse gegevens met elkaar vergeleken worden.

Klanten kunnen ook profiteren van promoties of loyalty-acties. Dankzij de QR-code scanner is het namelijk mogelijk om te sparen voor punten of kortingen. De automaat is uitgerust met een 12-inch multimediascherm, de kleuren en het logo van het scherm kunnen aangepast worden zodat ze aansluiten bij de uitstraling van het tankstation of de carwashlocatie.

Voor de installatie, service en support van de betaalautomaten heeft Extendas de handen ineengeslagen met Mokobouw.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.