Omzet Spare Rib Express flink toegenomen in coronatijd

Veel Nederlanders laten hun maaltijden tijdens de coronacrisis thuis bezorgen. Ook bij Spare Rib Express merken ze dat er op dit moment grote vraag is naar bezorgmaaltijden. De omzet van de bestaande Spare Rib Express bezorgrestaurants is met 49 procent toegenomen sinds invoering van de maatregelen. De toenemende drukte gaat niet ten koste van de dienstverlening, blijkt uit de reviews.

Sinds eind vorig jaar maakt de foodformule, die ook bij een aantal tankstations actief is, gebruik van de feedback-oplossing van Insocial. Op basis van de NPS-scores wordt de consument gevraagd zijn of haar ervaring te delen. “Het is opvallend hoe hoog de scores zijn de afgelopen weken, en dat terwijl het aantal ontvangen reviews is verdubbeld. Afgelopen week is het aantal zelfs verdrievoudigd”, aldus een woordvoerder van Spare Rib Express.

De positieve klantbeoordeling kan verschillende oorzaken hebben. “In deze ingewikkelde tijden is er een trend te zien waarbij we allemaal wat water bij de wijn doen of meer waardering hebben voor wat er wel is. Ook de afname in verkeersbewegingen speelt een belangrijke rol. Sinds de uitbraak van de pandemie zijn er 38% minder kilometers gereden (bron: Flitsmeister). Voorheen hadden de meeste negatieve reviews te maken met bezorgtijd.”

Actief in petrolbranche

Sinds 2016 is de keten actief in de petrolbranche met het To Go-concept. De eerste shop waar begonnen werd, ligt in Groningen. De vestiging bij een tankstation van Tango behoort volgens Spare Rib Express tot de bezorgrestaurants met de hoogste omzet. De positieve ervaringen bij Spare Rib Express To Go in Groningen en de opening van vestigingen bij tankstations van TinQ in Doetinchem en AVIA in Hoorn, zijn voor de formule aanleiding om de pijlen nog meer te richten op de tankshop.

Lees ook: 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.