Nieuwe slimme vendingmachine te bedienen via smartphone

Het Nederlandse bedrijf Innovendo heeft maandag samen met Selecta een nieuwe slimme, compacte vendingmachine geïntroduceerd. De gebruiker bekijkt het assortiment via zijn smartphone, selecteert een product en rekent direct af. De Junea is vanaf 1 januari 2020 exclusief verkrijgbaar via Selecta.

Via een speciale app kunnen gebruikers de QR-code op het apparaat scannen. Zo krijgen ze toegang tot het assortiment en kunnen ze gemakkelijk een product uitzoeken. De aankoop verloopt als microbetaling via iDeal. Voor nog meer gemak en snelheid kan de gebruiker ook een creditcard of paypal-account koppelen.

De machine houdt zelf bij welke snacks er snel doorheen gaan en welke minder populair zijn. Zodra dat nodig is, wordt er automatisch een nieuwe voorraad gestuurd en het assortiment aangepast aan de daadwerkelijke behoefte. Het ontvangende bedrijf vult zelf het Junea-apparaat aan met de nieuwe lading. “Door deze selfservice component blijven de kosten laag, er hoeft in principe nooit meer iemand langs te komen en het aanbod blijft toch optimaal op peil”, zegt Bas Smit, een van de oprichters van Innovendo.

Slimme technologie

In Nederland levert Selecta vooral koffie aan de zakelijke markt. De compacte Junea is daar een nieuwe aanvulling op. Selecta neemt daarom exclusief de verkoop, levering en het onderhoud van de Junea op zich. “Het formaat en de slimme technologie achter de Junea, maakt dit apparaat heel interessant”, vertelt Jan Marck Vrijlandt van Selecta Netherlands. “De mogelijkheid tot het doen van microbetalingen via de Binto App, maakt het geheel ook nog heel schaalbaar. We zien mogelijkheden om het systeem internationaal uit te rollen en toe te passen op onze andere apparaten.”

Selecta is in Europa marktleider op het gebied van koffieconcepten, fris-, snack-, en freshfood-oplossingen. Klanten in Nederland kunnen vanaf deze week de Junea als eerste in de wereld bestellen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe slimme vendingmachine te bedienen via smartphone | TankPro.nl

Nieuwe slimme vendingmachine te bedienen via smartphone

Het Nederlandse bedrijf Innovendo heeft maandag samen met Selecta een nieuwe slimme, compacte vendingmachine geïntroduceerd. De gebruiker bekijkt het assortiment via zijn smartphone, selecteert een product en rekent direct af. De Junea is vanaf 1 januari 2020 exclusief verkrijgbaar via Selecta.

Via een speciale app kunnen gebruikers de QR-code op het apparaat scannen. Zo krijgen ze toegang tot het assortiment en kunnen ze gemakkelijk een product uitzoeken. De aankoop verloopt als microbetaling via iDeal. Voor nog meer gemak en snelheid kan de gebruiker ook een creditcard of paypal-account koppelen.

De machine houdt zelf bij welke snacks er snel doorheen gaan en welke minder populair zijn. Zodra dat nodig is, wordt er automatisch een nieuwe voorraad gestuurd en het assortiment aangepast aan de daadwerkelijke behoefte. Het ontvangende bedrijf vult zelf het Junea-apparaat aan met de nieuwe lading. “Door deze selfservice component blijven de kosten laag, er hoeft in principe nooit meer iemand langs te komen en het aanbod blijft toch optimaal op peil”, zegt Bas Smit, een van de oprichters van Innovendo.

Slimme technologie

In Nederland levert Selecta vooral koffie aan de zakelijke markt. De compacte Junea is daar een nieuwe aanvulling op. Selecta neemt daarom exclusief de verkoop, levering en het onderhoud van de Junea op zich. “Het formaat en de slimme technologie achter de Junea, maakt dit apparaat heel interessant”, vertelt Jan Marck Vrijlandt van Selecta Netherlands. “De mogelijkheid tot het doen van microbetalingen via de Binto App, maakt het geheel ook nog heel schaalbaar. We zien mogelijkheden om het systeem internationaal uit te rollen en toe te passen op onze andere apparaten.”

Selecta is in Europa marktleider op het gebied van koffieconcepten, fris-, snack-, en freshfood-oplossingen. Klanten in Nederland kunnen vanaf deze week de Junea als eerste in de wereld bestellen.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.