Vers van de pers: TankPro Magazine nummer 6

De nieuwste editie van TankPro Magazine is verschenen. In het blad nemen we onder meer een kijkje bij de winnaar van de Tankstation Challenge. Wat is het geheim achter het succes van Voyage Food? Ook spraken we uitgebreid met Mark Jacobs, de nieuwe eigenaar van EenzetCarwash en met algemeen directeur Eric de Ruijter van AVIA Nederland. Uiteraard komen ook alle hoogtepunten van 2018 uitgebreid aan bod en blikken we nog een keer terug op de Tankstation Vakbeurs. 

Redelijk verrassend wist het onbekende Voyage Food uit Vierpolders eind 2018 de eerste editie van de Tankstation Challenge in de wacht te slepen. Voor het TankPro Magazine gingen we op bezoek bij de tankshop naast het Argos-tankstation in Vierpolders. Wie de shop betreedt, ontsnapt even aan de waan van de dag. “Ik wilde echt het huiskamergevoel creëren. Het moet echt zijn alsof de mensen bij mij thuis komen eten”, legt onderneemster Elles De Pijper uit.

Wisseling van de wacht

Na 35 jaar heeft Ton Janssen een stap teruggedaan bij EenzetCarwash. De nieuwe man aan het roer is Mark Jacobs. We spraken uitgebreid met de nieuwe algemeen directeur. Hoe kwam hij in contact met de carwash-leverancier? En wat zijn de plannen voor de toekomst?

Sinds februari 2018 is Eric de Ruijter directeur bij AVIA Nederland. Het aantal locaties van het merk nam in de tweede helft van vorig jaar flink toe, naar 376 tankstations. “We willen het tankstation op de hoek zijn, waar klanten zich prettig en veilig voelen en waar ze meer kunnen dan alleen tanken”, vertelt De Ruijter. Hij ziet kansen voor onbemande locaties, maar ook aanvullende diensten zijn volgens hem een must om succesvol te zijn.

Kansen voor Blauwe Diesel

2018 was het jaar waarin Blauwe Diesel op een groot aantal tanklocaties beschikbaar werd. Onder meer Tamoil besloot om deze dieselvervanger aan te bieden bij verschillende stations. We spraken met directeur Ronald Kempen van Tamoil over de kansen die deze HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) biedt voor tankstation-ondernemers. De Blauwe Diesel die Tamoil verkoopt, is afkomstig van Future Fuels. Oprichter en eigenaar Germ Wiersma vertelt over de voordelen van deze brandstof.

Een groep van veertien enthousiaste studenten mag over enkele maanden het officiële MBO-4 diploma tankstation- en carwash-medewerker in ontvangst nemen. Eens in de drie weken krijgt deze groep les van Kees Yzebaart, hoofddocent en eigenaar van Sentir Opleidingen. Waarom is het interessant om op deze manier te investeren in je personeel en wat levert het op?

Uiteraard blikken we uitgebreid terug op de vijfde editie van de Tankstation Vakbeurs en op het Nationaal Tankstation Congres. De columns werden dit keer verzorgd door Arend-Jan Diephuis (voormalig salesmanager petrol bij Sligro) en Erik Stern (branchemanager BOVAG Tankstations en Wasbedrijven).

Neem een abonnement op TankPro Magazine

Het magazine is een uitstekende aanvulling op het online nieuws dat wordt gebracht door de nieuwssites van TankPro.nl en CarwashPro.nl. Het biedt specials, interviews, reportages, achtergronden en analyses. Kijk voor meer informatie en abonnementen op de speciale website van het magazine. De eerste editie van 2019 verschijnt in februari.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vers van de pers: TankPro Magazine nummer 6 | TankPro.nl

Vers van de pers: TankPro Magazine nummer 6

De nieuwste editie van TankPro Magazine is verschenen. In het blad nemen we onder meer een kijkje bij de winnaar van de Tankstation Challenge. Wat is het geheim achter het succes van Voyage Food? Ook spraken we uitgebreid met Mark Jacobs, de nieuwe eigenaar van EenzetCarwash en met algemeen directeur Eric de Ruijter van AVIA Nederland. Uiteraard komen ook alle hoogtepunten van 2018 uitgebreid aan bod en blikken we nog een keer terug op de Tankstation Vakbeurs. 

Redelijk verrassend wist het onbekende Voyage Food uit Vierpolders eind 2018 de eerste editie van de Tankstation Challenge in de wacht te slepen. Voor het TankPro Magazine gingen we op bezoek bij de tankshop naast het Argos-tankstation in Vierpolders. Wie de shop betreedt, ontsnapt even aan de waan van de dag. “Ik wilde echt het huiskamergevoel creëren. Het moet echt zijn alsof de mensen bij mij thuis komen eten”, legt onderneemster Elles De Pijper uit.

Wisseling van de wacht

Na 35 jaar heeft Ton Janssen een stap teruggedaan bij EenzetCarwash. De nieuwe man aan het roer is Mark Jacobs. We spraken uitgebreid met de nieuwe algemeen directeur. Hoe kwam hij in contact met de carwash-leverancier? En wat zijn de plannen voor de toekomst?

Sinds februari 2018 is Eric de Ruijter directeur bij AVIA Nederland. Het aantal locaties van het merk nam in de tweede helft van vorig jaar flink toe, naar 376 tankstations. “We willen het tankstation op de hoek zijn, waar klanten zich prettig en veilig voelen en waar ze meer kunnen dan alleen tanken”, vertelt De Ruijter. Hij ziet kansen voor onbemande locaties, maar ook aanvullende diensten zijn volgens hem een must om succesvol te zijn.

Kansen voor Blauwe Diesel

2018 was het jaar waarin Blauwe Diesel op een groot aantal tanklocaties beschikbaar werd. Onder meer Tamoil besloot om deze dieselvervanger aan te bieden bij verschillende stations. We spraken met directeur Ronald Kempen van Tamoil over de kansen die deze HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) biedt voor tankstation-ondernemers. De Blauwe Diesel die Tamoil verkoopt, is afkomstig van Future Fuels. Oprichter en eigenaar Germ Wiersma vertelt over de voordelen van deze brandstof.

Een groep van veertien enthousiaste studenten mag over enkele maanden het officiële MBO-4 diploma tankstation- en carwash-medewerker in ontvangst nemen. Eens in de drie weken krijgt deze groep les van Kees Yzebaart, hoofddocent en eigenaar van Sentir Opleidingen. Waarom is het interessant om op deze manier te investeren in je personeel en wat levert het op?

Uiteraard blikken we uitgebreid terug op de vijfde editie van de Tankstation Vakbeurs en op het Nationaal Tankstation Congres. De columns werden dit keer verzorgd door Arend-Jan Diephuis (voormalig salesmanager petrol bij Sligro) en Erik Stern (branchemanager BOVAG Tankstations en Wasbedrijven).

Neem een abonnement op TankPro Magazine

Het magazine is een uitstekende aanvulling op het online nieuws dat wordt gebracht door de nieuwssites van TankPro.nl en CarwashPro.nl. Het biedt specials, interviews, reportages, achtergronden en analyses. Kijk voor meer informatie en abonnementen op de speciale website van het magazine. De eerste editie van 2019 verschijnt in februari.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.