Vissers Olie verandert naam in Vissers Energy Group

Familiebedrijf Vissers Olie gaat voortaan door het leven als Vissers Energy Group. Het Limburgse bedrijf vindt dat de nieuwe naam beter aansluit bij de huidige activiteiten. Vissers heeft op dit moment zo’n 45 eigen tankstations. Het bedrijf bestaat inmiddels 100 jaar en is in handen van de vierde generatie. Onder leiding van Gerbert Vissers wordt ingezet op de toekomst en daarbij staat een brede mix van brandstoffen centraal. “Buiten de reguliere brandstoffen begeven wij ons ook actief op het vlak van alternatieve brandstoffen.”

Vissers gelooft in een mix van brandstoffen en wil zich dan ook niet blindstaren op een of twee alternatieven. “Er zijn meer opties dan laadpalen en waterstof om de uitstoot terug te dringen en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Wij zetten dan ook in op kwalitatief goede biobrandstoffen waarbij gebruik gemaakt wordt van reststoffen”, laat het bedrijf weten.

Afgelopen jaren groeide het bedrijf verder, onder meer door een overname van twintig tankstations van Exxon Mobil. Daarnaast heeft Vissers een eigen shopconcept ontwikkeld. Bij dit Moments & More-concept – dat voornamelijk langs de snelweg wordt toegepast – ligt de focus op eten, drinken en beleving. In juni 2016 werd de eerste vestiging geopend in Zevenbergschen Hoek langs de A16. Inmiddels zijn er vier vestigingen volledig in bedrijf. In de loop van 2018 volgen er nog twee vestigingen, allebei langs de A67 bij Bladel.

Opening bij Tango-station

De Moments & More-vestigingen zijn doorgaans eigen tankstations van Vissers, maar kunnen ook los van de eigen locaties gerealiseerd worden. Dit gebeurde onlangs bij Moments & More Eigenblok in Rumpt, waarbij het voorterrein geëxploiteerd wordt door Tango en de shop volledig in handen is van Vissers.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.