NRGValue verkoopt 97 Esso-stations in Nederland aan EG Group

EG Group heeft overeenstemming bereikt met NRGValue voor de overname van 97 Esso-tankstations in Nederland. Het totaal aantal eigen tankstations van de Britse exploitatiemaatschappij in Nederland komt daarmee uit op 595. NRGValue nam de Esso-locaties eind 2015 over van ExxonMobil.  

Het is een geweldige kans voor EG Group, laat oprichter en mede-ceo Mohsin Issa weten. Volgens hem kan EG Group hiermee de al bestaande sterke positie op het voorterrein verder versterken. “We willen de beste brandstof leveren en een uitstekend shopaanbod met volop keuze op gebied van food-to-go aanbieden aan de consument.”

“De afgelopen twee jaar heb ik samen met mijn team van NRGValue een succesvolle onafhankelijke aanbieder van brandstof in Nederland gemaakt. Gezien mijn ervaringen afgelopen maanden met EG Group, geloof ik erin dat ze de perfecte partner zijn om dit in de toekomst verder uit te breiden”, aldus Ramon Mendes de Leon, oprichter en ceo van NRGValue. De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Omkleuring Texaco en Firezone

EG Group maakte vorige maand bekend dat het een groot deel van de 650 Texaco- en Firezone-locaties in de Benelux gaat omkleuren naar Esso. De overname van nog eens 97 stations van NRGValue betekent dat Esso een zeer grote speler wordt in Nederland. Alle eigen tankstations die EG Group onder de kleuren van Texaco en Firezone exploiteert, worden dit jaar omgebouwd naar Esso. Met dealers gaan de Britten komende tijd in gesprek.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “NRGValue verkoopt 97 Esso-stations in Nederland aan EG Group”

W. Rubingh|17.04.19|17:55

De EG group heeft blijkbaar ook het Esso station aan de Beukenlaan te Soest overgenomen.
Het resultaat is zeer bedroevend. De bediening weet van niets en zijn absoluut a-technisch, de auto wasstraat functioneert al weken niet meer. Er is slechts een fractie van het Spar assortiment in de shop.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NRGValue verkoopt 97 Esso-stations in Nederland aan EG Group | TankPro.nl

NRGValue verkoopt 97 Esso-stations in Nederland aan EG Group

EG Group heeft overeenstemming bereikt met NRGValue voor de overname van 97 Esso-tankstations in Nederland. Het totaal aantal eigen tankstations van de Britse exploitatiemaatschappij in Nederland komt daarmee uit op 595. NRGValue nam de Esso-locaties eind 2015 over van ExxonMobil.  

Het is een geweldige kans voor EG Group, laat oprichter en mede-ceo Mohsin Issa weten. Volgens hem kan EG Group hiermee de al bestaande sterke positie op het voorterrein verder versterken. “We willen de beste brandstof leveren en een uitstekend shopaanbod met volop keuze op gebied van food-to-go aanbieden aan de consument.”

“De afgelopen twee jaar heb ik samen met mijn team van NRGValue een succesvolle onafhankelijke aanbieder van brandstof in Nederland gemaakt. Gezien mijn ervaringen afgelopen maanden met EG Group, geloof ik erin dat ze de perfecte partner zijn om dit in de toekomst verder uit te breiden”, aldus Ramon Mendes de Leon, oprichter en ceo van NRGValue. De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Omkleuring Texaco en Firezone

EG Group maakte vorige maand bekend dat het een groot deel van de 650 Texaco- en Firezone-locaties in de Benelux gaat omkleuren naar Esso. De overname van nog eens 97 stations van NRGValue betekent dat Esso een zeer grote speler wordt in Nederland. Alle eigen tankstations die EG Group onder de kleuren van Texaco en Firezone exploiteert, worden dit jaar omgebouwd naar Esso. Met dealers gaan de Britten komende tijd in gesprek.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “NRGValue verkoopt 97 Esso-stations in Nederland aan EG Group”

W. Rubingh|17.04.19|17:55

De EG group heeft blijkbaar ook het Esso station aan de Beukenlaan te Soest overgenomen.
Het resultaat is zeer bedroevend. De bediening weet van niets en zijn absoluut a-technisch, de auto wasstraat functioneert al weken niet meer. Er is slechts een fractie van het Spar assortiment in de shop.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.