EG Group slaat slag op Amerikaanse markt; 762 shoplocaties overgenomen

Niet alleen in Europa timmert EG Group op dit moment flink aan de weg, ook in de VS probeert de Britse exploitatiemaatschappij voet aan de grond te krijgen. Het bedrijf heeft een akkoord gesloten met de Amerikaanse supermarktgigant Kroger voor de verkoop van 762 shoplocaties. Met de megadeal is een bedrag van 2,15 miljard dollar gemoeid.

De gemakswinkels liggen in achttien staten en zijn vooral bekend onder de namen Kwik Shop, Tom Thumb, Turkey Hill en Quik Stop. In totaal gaat het om 66 verschillende franchiseconstructies. EG Group laat weten dat de shops hun eigen kleuren behouden. Er werken op de 762 locaties zo’n elfduizend mensen. De jaarlijkse shopomzet bedraagt ruim 4 miljard dollar. In 2016 werd er meer dan 4,5 miljard liter brandstof verkocht.

Groei naar 4400 locaties

EG Group exploiteert op dit moment ruim 2600 tankstations in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, België, Luxemburg en Italië, onder meer onder de kleuren Texaco, Firezone, Esso, BP en Shell. Voor de shops zijn er samenwerkingen met Spar, Starbucks, Burger King, KFC en Subway. Onlangs werd bekend dat er definitief groen licht is gegeven voor de overname van duizend Duitse Esso-locaties. Die zullen in het vierde kwartaal aan het netwerk van de Britse exploitatiemaatschappij worden toegevoegd. Met de nieuwe Amerikaanse shops komt het totaal aantal locaties van EG Group wereldwijd op 4400.

De Noord-Amerikaanse markt is van groot strategisch belang, laat ceo Mohsin Issa van EG Group weten. “Het zijn spannende tijden voor EG Group. De stap naar de Amerikaanse markt is een prachtige kans om een succesvol retailaanbod aan te bieden aan consumenten in heel veel staten. We zijn succesvol in Europa en we geloven erin dat de locaties van Kroger een uitstekende fundering bieden om te bouwen aan het uitbreiden van onze activiteiten en onze kennis in de VS.”

Omkleuringen

De Britse EG Group is gevestigd in Blackburn en werd in 2001 opgericht door de broers Mohsin en Zuber Issa met de overname van één benzinebenzinestation in Bury. Sindsdien heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot één van Europa’s toonaangevende exploitatiemaatschappijen op gebied van tankstations en tankshops.

In Nederland en België is EG Group vooral bekend van de Texaco- en Firezone-locaties. Vorige maand maakte het bedrijf bekend dat het een contract heeft afgesloten met ExxonMobil om honderden van de Texaco- en Firezone-tankstations in de Benelux om te bouwen naar Esso-locaties. Het eerste tankstation wordt momenteel omgebouwd in Rotterdam, aan de Adriaan Volkerlaan 8. Voor het eind van dit jaar moeten vrijwel alle omkleuringen voltooid zijn.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

EG Group slaat slag op Amerikaanse markt; 762 shoplocaties overgenomen | TankPro.nl

EG Group slaat slag op Amerikaanse markt; 762 shoplocaties overgenomen

Niet alleen in Europa timmert EG Group op dit moment flink aan de weg, ook in de VS probeert de Britse exploitatiemaatschappij voet aan de grond te krijgen. Het bedrijf heeft een akkoord gesloten met de Amerikaanse supermarktgigant Kroger voor de verkoop van 762 shoplocaties. Met de megadeal is een bedrag van 2,15 miljard dollar gemoeid.

De gemakswinkels liggen in achttien staten en zijn vooral bekend onder de namen Kwik Shop, Tom Thumb, Turkey Hill en Quik Stop. In totaal gaat het om 66 verschillende franchiseconstructies. EG Group laat weten dat de shops hun eigen kleuren behouden. Er werken op de 762 locaties zo’n elfduizend mensen. De jaarlijkse shopomzet bedraagt ruim 4 miljard dollar. In 2016 werd er meer dan 4,5 miljard liter brandstof verkocht.

Groei naar 4400 locaties

EG Group exploiteert op dit moment ruim 2600 tankstations in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, België, Luxemburg en Italië, onder meer onder de kleuren Texaco, Firezone, Esso, BP en Shell. Voor de shops zijn er samenwerkingen met Spar, Starbucks, Burger King, KFC en Subway. Onlangs werd bekend dat er definitief groen licht is gegeven voor de overname van duizend Duitse Esso-locaties. Die zullen in het vierde kwartaal aan het netwerk van de Britse exploitatiemaatschappij worden toegevoegd. Met de nieuwe Amerikaanse shops komt het totaal aantal locaties van EG Group wereldwijd op 4400.

De Noord-Amerikaanse markt is van groot strategisch belang, laat ceo Mohsin Issa van EG Group weten. “Het zijn spannende tijden voor EG Group. De stap naar de Amerikaanse markt is een prachtige kans om een succesvol retailaanbod aan te bieden aan consumenten in heel veel staten. We zijn succesvol in Europa en we geloven erin dat de locaties van Kroger een uitstekende fundering bieden om te bouwen aan het uitbreiden van onze activiteiten en onze kennis in de VS.”

Omkleuringen

De Britse EG Group is gevestigd in Blackburn en werd in 2001 opgericht door de broers Mohsin en Zuber Issa met de overname van één benzinebenzinestation in Bury. Sindsdien heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot één van Europa’s toonaangevende exploitatiemaatschappijen op gebied van tankstations en tankshops.

In Nederland en België is EG Group vooral bekend van de Texaco- en Firezone-locaties. Vorige maand maakte het bedrijf bekend dat het een contract heeft afgesloten met ExxonMobil om honderden van de Texaco- en Firezone-tankstations in de Benelux om te bouwen naar Esso-locaties. Het eerste tankstation wordt momenteel omgebouwd in Rotterdam, aan de Adriaan Volkerlaan 8. Voor het eind van dit jaar moeten vrijwel alle omkleuringen voltooid zijn.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.