Dronken bestuurder rijdt in op tankstation; Nederlander komt om het leven

Een 67-jarige man uit Sleeuwijk is maandagavond om het leven gekomen toen een 54-jarige automobilist inreed op een tankstation in het Belgische Drongen. Twee andere Nederlanders die op dat moment in de shop van het tankstation waren, raakten zwaargewond. De Belgische bestuurder van de auto bleek onder invloed van alcohol. 

Het ongeluk gebeurde bij een tankstation van Texaco op de E40 richting Brussel ter hoogte van Drongen en vond plaats rond 21.30 uur. Volgens ooggetuigen die hun verhaal deden bij de Vlaamse VRT, stond de auto bij de pomp en reed deze vervolgens met hoge snelheid op de shop in.

Een Nederlander overleefde het ongeluk niet. Twee andere landgenoten raakten zwaargewond, maar zijn volgens de politie buiten levensgevaar. De bestuurder zelf liep slechts lichte verwondingen op. Ooggetuigen vertelden dat het leek alsof er in de winkel een bom was ontploft. De schade aan de shop is groot. Ook de kassamedewerkers reageerden vol ongeloof. Volgens een van hen zag ze de man bij de pomp en voor ze er erg in had, reed de auto de winkel in.

Foto: Politie Lanaken-Maasmechelen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.