Shell start met laadpaal en Starbucks bij gloednieuw snelwegstation

Shell heeft maandag een nieuwe snelweglocatie geopend. Peulwijk Oost is de naam van de vestiging, die ligt aan de A4 in de buurt van Delft. Op het station is de nieuwste versie van het Deli2go-concept gerealiseerd. Ook is er een shop-in-shop van Starbucks aanwezig en zijn zonnepanelen op het dak gelegd. Tevens komen er binnen enkele maanden één of meerdere laadpalen voor elektrische auto’s op het voorterrein.

De A4 is betrekkelijk nieuwe snelweg tussen Schiedam en Delft, die eind 2015 is opengegaan. Daardoor kwamen enkele plekken vrij voor nieuwe tankstations. Eerder al opende EFR het Texaco-station Peulwijk West. Daar tegenover heeft Shell sinds deze week ook een nieuwe rijksweglocatie.

Elektrische auto’s

Het misschien wel meest opvallende onderdeel moet nog komen. Het energieconcern wil er namelijk stroom verkopen voor elektrische auto’s. Shell maakte eerder dit jaar bekend dat het op twintig tankstations laadpalen wil plaatsen vóór het einde van het jaar. Eén van die locaties wordt Peulwijk Oost.

De laadfaciliteiten staan er dus nog niet, maar moeten binnen enkele maanden worden gerealiseerd. Bij de toekomstige palen moeten alle soorten elektrische voertuigen terecht kunnen, meldt een woordvoerder van het bedrijf. Daarom komen er ook de nodige adapters bij, bijvoorbeeld voor Tesla’s. Hoeveel de klanten moeten betalen voor de stroom is nog niet bekend.

Onder de luifel

De palen komen op het voorterrein te staan, naast of vlakbij de opstelplaatsen voor reguliere brandstoffen. Daarbij gaat de voorkeur uit naar een plek onder de luifel. Al wordt niet uitgesloten dat op een aantal stations de laadpalen worden geplaatst bij de parkeerplekken tegen de shopgevel.

Het betreft snellaadpalen met een vermogen van 50 kW. Wie de leverancier wordt van de palen kan de woordvoerder desgevraagd nog niet meedelen. Ook is niet duidelijk of de multinational de laadfaciliteiten zelf gaat exploiteren of uitsluitend de grond ter beschikking stelt voor een externe partij.

Shop

In de tankshop is de nieuwste versie van de Deli2go-formule toegepast. Zo kunnen bezoekers er onder meer friet en hamburgers krijgen en is een uitgebreide bakery aanwezig. Ook is er een shop-in-shop van Starbucks met 26 zitplaatsen en zijn de toiletten van het 2theloo-concept. De winkeloppervlakte is ongeveer 95 vierkante meter. Het voorterrein heeft zes opstelplaatsen voor personenauto’s en twee highspeed pompen voor het vrachtverkeer. Bij Peulwijk Oost wordt geen lpg verkocht, wel adblue.

Bron foto: Facebook-pagina Shell Peulwijk Oost

Lees ook: Shell plaatst laadpalen op 20 tankstations in Nederland

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell start met laadpaal en Starbucks bij gloednieuw snelwegstation | TankPro.nl

Shell start met laadpaal en Starbucks bij gloednieuw snelwegstation

Shell heeft maandag een nieuwe snelweglocatie geopend. Peulwijk Oost is de naam van de vestiging, die ligt aan de A4 in de buurt van Delft. Op het station is de nieuwste versie van het Deli2go-concept gerealiseerd. Ook is er een shop-in-shop van Starbucks aanwezig en zijn zonnepanelen op het dak gelegd. Tevens komen er binnen enkele maanden één of meerdere laadpalen voor elektrische auto’s op het voorterrein.

De A4 is betrekkelijk nieuwe snelweg tussen Schiedam en Delft, die eind 2015 is opengegaan. Daardoor kwamen enkele plekken vrij voor nieuwe tankstations. Eerder al opende EFR het Texaco-station Peulwijk West. Daar tegenover heeft Shell sinds deze week ook een nieuwe rijksweglocatie.

Elektrische auto’s

Het misschien wel meest opvallende onderdeel moet nog komen. Het energieconcern wil er namelijk stroom verkopen voor elektrische auto’s. Shell maakte eerder dit jaar bekend dat het op twintig tankstations laadpalen wil plaatsen vóór het einde van het jaar. Eén van die locaties wordt Peulwijk Oost.

De laadfaciliteiten staan er dus nog niet, maar moeten binnen enkele maanden worden gerealiseerd. Bij de toekomstige palen moeten alle soorten elektrische voertuigen terecht kunnen, meldt een woordvoerder van het bedrijf. Daarom komen er ook de nodige adapters bij, bijvoorbeeld voor Tesla’s. Hoeveel de klanten moeten betalen voor de stroom is nog niet bekend.

Onder de luifel

De palen komen op het voorterrein te staan, naast of vlakbij de opstelplaatsen voor reguliere brandstoffen. Daarbij gaat de voorkeur uit naar een plek onder de luifel. Al wordt niet uitgesloten dat op een aantal stations de laadpalen worden geplaatst bij de parkeerplekken tegen de shopgevel.

Het betreft snellaadpalen met een vermogen van 50 kW. Wie de leverancier wordt van de palen kan de woordvoerder desgevraagd nog niet meedelen. Ook is niet duidelijk of de multinational de laadfaciliteiten zelf gaat exploiteren of uitsluitend de grond ter beschikking stelt voor een externe partij.

Shop

In de tankshop is de nieuwste versie van de Deli2go-formule toegepast. Zo kunnen bezoekers er onder meer friet en hamburgers krijgen en is een uitgebreide bakery aanwezig. Ook is er een shop-in-shop van Starbucks met 26 zitplaatsen en zijn de toiletten van het 2theloo-concept. De winkeloppervlakte is ongeveer 95 vierkante meter. Het voorterrein heeft zes opstelplaatsen voor personenauto’s en twee highspeed pompen voor het vrachtverkeer. Bij Peulwijk Oost wordt geen lpg verkocht, wel adblue.

Bron foto: Facebook-pagina Shell Peulwijk Oost

Lees ook: Shell plaatst laadpalen op 20 tankstations in Nederland

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.