Texaco-moederbedrijf koopt ruim duizend tankstations in Italië

Het moederbedrijf van Texaco heeft een overeenkomst gesloten met ExxonMobil voor de aankoop van 1.176 tankstations in Italië. Deze locaties liggen verspreid over het land en worden uitgebaat onder Esso-vlag. Beide partijen zijn overeengekomen dat het roodwitte merk de komende jaren op de luifel blijf staan. De deal moet nog goedkeuring krijgen van de Italiaanse mededingingsautoriteit.

Vorig jaar fuseerde EFR, het bedrijf achter de Texaco-locaties, met de Britse tankstation-exploitant Euro Garages. Voor deze fusie werd een nieuw bedrijf opgericht: Intervias Group. Laatstgenoemde is de partij die de overname in Italië gaat doen, meldt Euro Garages op zijn website.

Netwerk

Als de deal eenmaal rond is, beschikt Intervias over een netwerk van zo’n 2.700 tankstations verspreid over Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en de Benelux. De afronding van de overname neemt waarschijnlijk minimaal vijf maanden in beslag. Dat ExxonMobil zijn Italiaanse tankstations wilde verkopen, was al geruime tijd bekend. Naar verluidt hadden diverse investeringsmaatschappijen interesses, onder meer Apollo en Carlyle. Uiteindelijk trekt Intervias dus aan het langste eind.

Exxon heeft de strategie om in diverse landen hun tankstations te verkopen. In een eerder stadium werden alle locaties in Nederland en België van de hand gedaan, terwijl ook in Frankrijk grote delen van het netwerk zijn verkocht. Die stap wordt nu dus ook in Italië gezet.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Texaco-moederbedrijf koopt ruim duizend tankstations in Italië | TankPro.nl

Texaco-moederbedrijf koopt ruim duizend tankstations in Italië

Het moederbedrijf van Texaco heeft een overeenkomst gesloten met ExxonMobil voor de aankoop van 1.176 tankstations in Italië. Deze locaties liggen verspreid over het land en worden uitgebaat onder Esso-vlag. Beide partijen zijn overeengekomen dat het roodwitte merk de komende jaren op de luifel blijf staan. De deal moet nog goedkeuring krijgen van de Italiaanse mededingingsautoriteit.

Vorig jaar fuseerde EFR, het bedrijf achter de Texaco-locaties, met de Britse tankstation-exploitant Euro Garages. Voor deze fusie werd een nieuw bedrijf opgericht: Intervias Group. Laatstgenoemde is de partij die de overname in Italië gaat doen, meldt Euro Garages op zijn website.

Netwerk

Als de deal eenmaal rond is, beschikt Intervias over een netwerk van zo’n 2.700 tankstations verspreid over Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en de Benelux. De afronding van de overname neemt waarschijnlijk minimaal vijf maanden in beslag. Dat ExxonMobil zijn Italiaanse tankstations wilde verkopen, was al geruime tijd bekend. Naar verluidt hadden diverse investeringsmaatschappijen interesses, onder meer Apollo en Carlyle. Uiteindelijk trekt Intervias dus aan het langste eind.

Exxon heeft de strategie om in diverse landen hun tankstations te verkopen. In een eerder stadium werden alle locaties in Nederland en België van de hand gedaan, terwijl ook in Frankrijk grote delen van het netwerk zijn verkocht. Die stap wordt nu dus ook in Italië gezet.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.