Ook Finco gaat Gulf-merk aanbieden voor eigenaren van tankstations

Finco Fuel biedt sinds kort het merk Gulf aan voor tankstation-ondernemers. Het mikt hierbij zowel op bemande als op onbemande locaties. Daarmee is het de tweede brandstofleverancier die deze formule aanbiedt, want ook Enviem Retail werkt met het Gulf-merk en blijft dat in de toekomst doen.

Finco nam vorig jaar de groothandelsactiviteiten over van Enviem. Daarin zaten zowel de landhandel- als de bunkeringactiviteiten. Ook de smeermiddelenpoot ging mee over. De tankstations van Enviem bleven buiten de deal en blijven ook nu nog in handen van het bedrijf uit Harderwijk.

Onbemande Gulf

Dinsdag werd bekend dat Finco de tankstationmarkt betreedt door het beschikbaar stellen van het Gulf-label voor ondernemers. Daarbij wordt de slogan ‘Gulf Supervrij. Brandstof voor ondernemersvrijheid’ gehanteerd. Belangrijke uitgangspunten zijn lage inkoopprijzen, veel vrijheid voor ondernemers en het bundelen van kennis en ervaring op het gebied van tankstations exploiteren.

Ook zijn er diverse acties, waarbij onder meer de samenwerking met voetbalclub Manchester United en motorraceteams van BMW en Aprilia centraal staan. Opvallend is dat Finco het Gulf-merk ook aanbiedt voor onbemande locaties. Enviem wijzigt niet van koers op dit gebied. Zij blijven Gulf uitsluitend aanbieden als bemand merk en gebruiken TinQ voor de onbemande stations.

Finco

Finco is een jong bedrijf uit Dordrecht dat enkele jaren geleden is opgericht door twee ervaren oliehandelaren: Jan-Willem van der Velden en Peter Nohlmans. Nohlmans was eerder werkzaam bij North Sea Group, dat in 2011 fuseerde met Argos. Van der Velden werkte eerder bij een Duits bedrijf dat opereerde in de internationale oliesector.

Het Dordtse bedrijf is actief in de downstream-oliemarkt in Nederland en Azië. Het hoofdkantoor in ons land staat dus in Dordrecht. Voor de Aziatische tak wordt gewerkt vanuit een kantoor in Singapore, onder de naam Afco. Het bedrijf heeft in Nederland onder andere een opslagterminal in Amsterdam en in Groningen. Ook werd begin dit jaar bekend dat het de exploitatie van een depot in Enschede overneemt van Oliko.

Lees ook: Finco neemt exploitatie van Oliko-depot in Enschede over

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ook Finco gaat Gulf-merk aanbieden voor eigenaren van tankstations | TankPro.nl

Ook Finco gaat Gulf-merk aanbieden voor eigenaren van tankstations

Finco Fuel biedt sinds kort het merk Gulf aan voor tankstation-ondernemers. Het mikt hierbij zowel op bemande als op onbemande locaties. Daarmee is het de tweede brandstofleverancier die deze formule aanbiedt, want ook Enviem Retail werkt met het Gulf-merk en blijft dat in de toekomst doen.

Finco nam vorig jaar de groothandelsactiviteiten over van Enviem. Daarin zaten zowel de landhandel- als de bunkeringactiviteiten. Ook de smeermiddelenpoot ging mee over. De tankstations van Enviem bleven buiten de deal en blijven ook nu nog in handen van het bedrijf uit Harderwijk.

Onbemande Gulf

Dinsdag werd bekend dat Finco de tankstationmarkt betreedt door het beschikbaar stellen van het Gulf-label voor ondernemers. Daarbij wordt de slogan ‘Gulf Supervrij. Brandstof voor ondernemersvrijheid’ gehanteerd. Belangrijke uitgangspunten zijn lage inkoopprijzen, veel vrijheid voor ondernemers en het bundelen van kennis en ervaring op het gebied van tankstations exploiteren.

Ook zijn er diverse acties, waarbij onder meer de samenwerking met voetbalclub Manchester United en motorraceteams van BMW en Aprilia centraal staan. Opvallend is dat Finco het Gulf-merk ook aanbiedt voor onbemande locaties. Enviem wijzigt niet van koers op dit gebied. Zij blijven Gulf uitsluitend aanbieden als bemand merk en gebruiken TinQ voor de onbemande stations.

Finco

Finco is een jong bedrijf uit Dordrecht dat enkele jaren geleden is opgericht door twee ervaren oliehandelaren: Jan-Willem van der Velden en Peter Nohlmans. Nohlmans was eerder werkzaam bij North Sea Group, dat in 2011 fuseerde met Argos. Van der Velden werkte eerder bij een Duits bedrijf dat opereerde in de internationale oliesector.

Het Dordtse bedrijf is actief in de downstream-oliemarkt in Nederland en Azië. Het hoofdkantoor in ons land staat dus in Dordrecht. Voor de Aziatische tak wordt gewerkt vanuit een kantoor in Singapore, onder de naam Afco. Het bedrijf heeft in Nederland onder andere een opslagterminal in Amsterdam en in Groningen. Ook werd begin dit jaar bekend dat het de exploitatie van een depot in Enschede overneemt van Oliko.

Lees ook: Finco neemt exploitatie van Oliko-depot in Enschede over

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.