BP, midsign

BP overweegt ontslag van honderden werknemers in Duitsland

Olie- en gasconcern BP praat momenteel over het schrappen van honderden arbeidsplaatsen in Duitsland. Dit als gevolg van de aanhoudende lage olieprijs. Bij de oosterburen werken zo’n vijfduizend mensen. Volgens Duitse media zou ongeveer één op de zeven banen op de tocht staan. Eerder al werden door BP honderden banen geschrapt bij de Noordzee-activiteiten in Schotland. Voor zover bekend zijn er geen plannen om ook in Nederland personeel te ontslaan.

Het Britse BP is marktleider in de Duitse tankstationbranche met het merk Aral. Daarnaast is het de nummer twee qua raffinage-activiteiten. Volgens de krant Welt am Sonntag worden er zo’n achthonderd arbeidsplaatsen geschrapt. Een getal dat BP zelf niet wil bevestigen. Wel geeft een woordvoerder van het bedrijf aan dat het management in overleg is met de ondernemingsraad over het mogelijke ontslag van enkele honderden werknemers.

Olieprijs

De energiereus heeft zwaar te lijden onder de alsmaar dalende olieprijs op de wereldmarkt. Zo bracht een vat Noordzee-olie anderhalf jaar geleden nog meer dan honderd euro op. Inmiddels betaal je daarvoor minder dan 35 euro. Dat die prijs op korte termijn stijgt, lijkt onwaarschijnlijk.

Belangrijke olieproducenten, zoals Saudi-Arabië, zijn niet van plan om hun productie terug te schroeven, waardoor er voorlopig sprake blijft van een overschot. Daar komt nog eens bij dat BP kampt met de nadelige financiële gevolgen van de ramp met boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico enkele jaren geleden.

Shell

BP is zeker niet de enige maatschappij die het momenteel moeilijk heeft. Ook Shell kondigde al diverse bezuinigingsrondes aan en ook oliegiganten als Total, Chevron en Conoco Phillips hebben maatregelen genomen om de huidige marktomstandigheden het hoofd te kunnen bieden.

Lees ook: Shell schrapt wereldwijd 6.500 banen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BP overweegt ontslag van honderden werknemers in Duitsland | TankPro.nl
BP, midsign

BP overweegt ontslag van honderden werknemers in Duitsland

Olie- en gasconcern BP praat momenteel over het schrappen van honderden arbeidsplaatsen in Duitsland. Dit als gevolg van de aanhoudende lage olieprijs. Bij de oosterburen werken zo’n vijfduizend mensen. Volgens Duitse media zou ongeveer één op de zeven banen op de tocht staan. Eerder al werden door BP honderden banen geschrapt bij de Noordzee-activiteiten in Schotland. Voor zover bekend zijn er geen plannen om ook in Nederland personeel te ontslaan.

Het Britse BP is marktleider in de Duitse tankstationbranche met het merk Aral. Daarnaast is het de nummer twee qua raffinage-activiteiten. Volgens de krant Welt am Sonntag worden er zo’n achthonderd arbeidsplaatsen geschrapt. Een getal dat BP zelf niet wil bevestigen. Wel geeft een woordvoerder van het bedrijf aan dat het management in overleg is met de ondernemingsraad over het mogelijke ontslag van enkele honderden werknemers.

Olieprijs

De energiereus heeft zwaar te lijden onder de alsmaar dalende olieprijs op de wereldmarkt. Zo bracht een vat Noordzee-olie anderhalf jaar geleden nog meer dan honderd euro op. Inmiddels betaal je daarvoor minder dan 35 euro. Dat die prijs op korte termijn stijgt, lijkt onwaarschijnlijk.

Belangrijke olieproducenten, zoals Saudi-Arabië, zijn niet van plan om hun productie terug te schroeven, waardoor er voorlopig sprake blijft van een overschot. Daar komt nog eens bij dat BP kampt met de nadelige financiële gevolgen van de ramp met boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico enkele jaren geleden.

Shell

BP is zeker niet de enige maatschappij die het momenteel moeilijk heeft. Ook Shell kondigde al diverse bezuinigingsrondes aan en ook oliegiganten als Total, Chevron en Conoco Phillips hebben maatregelen genomen om de huidige marktomstandigheden het hoofd te kunnen bieden.

Lees ook: Shell schrapt wereldwijd 6.500 banen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.