Haan betaalt 2,5 miljoen bij veiling van 2 Rotterdamse stations

De Haan Minerale Oliën heeft ruim 2,5 miljoen euro betaald bij een veiling van twee tankstations in Rotterdam. Het gaat om locaties aan de Groene Kruisweg 44 en 45. De huurrechten waren de afgelopen jaren al in handen van Haan en door de veilingwinst mag het bedrijf de komende vijftien jaar de stations blijven uitbaten. Bij een veiling eerder dit jaar van twee locaties in Rotterdam werd ook al een flink bedrag neergelegd. Shell betaalde toen drie miljoen euro voor twee vestigingen.

Gemeente Rotterdam veilt sinds enige tijd de huurrechten van tankstations. Wie de veiling wint, krijgt het recht om een station vijftien jaar te mogen exploiteren. Het gaat hierbij dus puur om de concessierechten. Daar komt nog een vaste en een variabele huur bovenop. Op 26 november waren beide stations aan de Groene Kruisweg aan de beurt om geveild te worden. De resultaten zijn echter pas maandag bekendgemaakt.

Huurrechten

De afgelopen jaren waren de huurrechten van beide tankstations al in handen van Haan, wat ook het merk is dat momenteel op de luifels staat. Blijkbaar wilde de brandstofhandelaar uit Oosterhout de stations graag behouden, want ze hebben een fors bedrag neergelegd: namelijk 2.550.000 euro. Het bedrijf heeft nog twee andere locaties in de Maasstad. Een Esso aan de Parallelstraat en een Haan-vestiging aan de Spaanse Polder.

Eerder dit najaar werden twee andere Rotterdamse stations geveild. Het ging om een Shell-station aan de Aveling 102 en een BP-locatie aan de Abraham van Stolkweg 3. Shell tastte toen diep in de buidel. Voor beide stations werd per locatie 1,5 miljoen euro betaald. Hierdoor heeft de gemeente in totaal 5,55 miljoen euro verdiend aan de veiling van vier stations en is één locatie van huurder veranderd.

Voor volgend jaar staat de veiling gepland van slechts één Rotterdams station. Het gaat om de Shell Express aan de Matlingeweg 30.

Tom van Gurp

Lees ook: Shell betaalt megabedrag bij veiling Rotterdamse stations

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.