Shell start met contactloos brandstof betalen in Engeland

Klanten van Shell-stations in Engeland kunnen sinds kort op een aantal plaatsen contactloos betalen met hun mobiele telefoon. Het gaat hierbij niet om shopaankopen, maar om het afrekenen van de brandstof. Momenteel rolt de Nederlands-Britse energiereus de nieuwe betaalmogelijkheid ’Fill Up & Go’ uit bij honderden locaties van haar Britse netwerk, na maanden van testen.

Het betalen werkt als volgt. Eerst moeten klanten de Shell Motorist App op hun mobiele telefoon zetten. Dat kan zowel voor Android- als voor iPhone-toestellen. Na het downloaden moeten ze deze app koppelen aan hun PayPal-account. PayPal is een organisatie die betalingsverkeer verzorgt.

Veiligheid

Als weggebruikers arriveren bij de pomp moeten ze de daar aanwezige QR-code scannen met hun telefoon. Shell raadt aan om dat vanuit de auto te doen, om veiligheidsredenen. Vervolgens kan de klant aangeven voor welk bedrag hij wil tanken. Hij stapt dan de auto uit om het vulpistool in de tank te doen en zodra het gewenste bedrag is bereikt, stopt de nozzle automatisch met bijvullen.

De klant krijgt een bon toegestuurd en hoeft dus de tankshop niet in om te betalen. Met de nieuwe betaalmogelijkheid wil Shell de klanten die haast hebben, tegemoet komen. Ze hoeven nu immers niet in de rij te staan.

Het contactloos betalen wordt ook in Nederland al op diverse manieren toegepast. Zo kunnen klanten bij het onlangs vernieuwde Total-station aan de A4 bij Leiderdorp koffie kopen zonder pincode, creditcard of contant geld. Brandstof afrekenen is echter niet of nauwelijks mogelijk bij tankstations in Nederland. Of Shell plannen heeft om het mobiel betalen ook in ons land te introduceren, is niet bekend.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell start met contactloos brandstof betalen in Engeland | TankPro.nl

Shell start met contactloos brandstof betalen in Engeland

Klanten van Shell-stations in Engeland kunnen sinds kort op een aantal plaatsen contactloos betalen met hun mobiele telefoon. Het gaat hierbij niet om shopaankopen, maar om het afrekenen van de brandstof. Momenteel rolt de Nederlands-Britse energiereus de nieuwe betaalmogelijkheid ’Fill Up & Go’ uit bij honderden locaties van haar Britse netwerk, na maanden van testen.

Het betalen werkt als volgt. Eerst moeten klanten de Shell Motorist App op hun mobiele telefoon zetten. Dat kan zowel voor Android- als voor iPhone-toestellen. Na het downloaden moeten ze deze app koppelen aan hun PayPal-account. PayPal is een organisatie die betalingsverkeer verzorgt.

Veiligheid

Als weggebruikers arriveren bij de pomp moeten ze de daar aanwezige QR-code scannen met hun telefoon. Shell raadt aan om dat vanuit de auto te doen, om veiligheidsredenen. Vervolgens kan de klant aangeven voor welk bedrag hij wil tanken. Hij stapt dan de auto uit om het vulpistool in de tank te doen en zodra het gewenste bedrag is bereikt, stopt de nozzle automatisch met bijvullen.

De klant krijgt een bon toegestuurd en hoeft dus de tankshop niet in om te betalen. Met de nieuwe betaalmogelijkheid wil Shell de klanten die haast hebben, tegemoet komen. Ze hoeven nu immers niet in de rij te staan.

Het contactloos betalen wordt ook in Nederland al op diverse manieren toegepast. Zo kunnen klanten bij het onlangs vernieuwde Total-station aan de A4 bij Leiderdorp koffie kopen zonder pincode, creditcard of contant geld. Brandstof afrekenen is echter niet of nauwelijks mogelijk bij tankstations in Nederland. Of Shell plannen heeft om het mobiel betalen ook in ons land te introduceren, is niet bekend.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.