munten, euro, geld

Pensioenopbouw tankstation-personeel mogelijk aangepast

Tankstation-medewerkers bouwen in de toekomst mogelijk minder pensioen op per betaalde euro premie. Ook worden uitkeringen aan mensen die al met pensioen zijn, wellicht voor een langere periode niet gecorrigeerd voor inflatie. Dat is het gevolg van nieuwe regels die PMT en andere pensioenfondsen opgelegd hebben gekregen.

De Nederlandsche Bank heeft besloten om de rekenrente te verlagen. Daardoor moeten pensioenfondsen meer geld reserveren en daalt de dekkingsgraad van Pensioenfonds Metaal en Techniek, waar tankstations onder vallen. Om de dekkingsgraad weer op het noodzakelijke niveau te krijgen, zijn wellicht enkele maatregelen nodig.

Premie

Een woordvoerder van PMT geeft aan dat op dit moment nog geen stappen zijn gezet om de pensioenopbouw te verlagen. Maar het bedrijf sluit toekomstige maatregelen niet uit. Een aanpassing van de pensioenpremie is niet aan de orde. Deze is vorig jaar vastgelegd voor vijf jaar. Dat medewerkers in de nabije toekomst voor hetzelfde geld minder pensioen opbouwen, is wel een serieuze optie.

Voormalige tankstation-medewerkers die inmiddels met pensioen zijn, krijgen al sinds 2009 geen inflatiecorrectie. PMT wil op termijn deze correctie wel weer toepassen. Maar door de nieuwe regels wordt de herinvoering van de inflatiecorrectie met minimaal één jaar vertraagd. Over een daadwerkelijke verlaging van de pensioenuitkering, zoals in het recente verleden, wordt momenteel bij PMT niet gesproken.

Lees ook: Pensioenfonds PMT verlaagt uitkeringen met 0,4 procent

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.