Pensioenfonds PMT verlaagt uitkeringen met 0,4 procent

Het pensioenfonds voor tankstations en wasbedrijven gaat de uitkeringen verlagen met 0,4 procent. De verlaging gaat in per 1 mei. De pensioenpremie die pomphouders en personeelsleden moeten betalen, blijft wel hetzelfde. Dat meldt een woordvoerder van het Pensioenfonds Metaal en Techniek. De deelnemers in het fonds worden uiterlijk 1 april over de verlaging geïnformeerd.

Het fonds vindt de verlaging zelf niet noodzakelijk, maar wordt hiertoe verplicht door toezichthouder De Nederlandsche Bank. Dit omdat de dekkingsgraad van PMT eind vorig jaar niet hoog genoeg was.

Bedrijf

De dekkingsgraad geeft aan of een bedrijf financieel gezond is of niet. Hoe hoger het percentage, hoe gezonder een bedrijf is. Eind december beschikte PMT over een dekkingsgraad van 103,8 procent. Dit moest volgens de DNB echter 104,2 procent zijn.

Hoewel het pensioenfonds inmiddels die dekkingsgraad heeft bereikt en er eind februari zelfs voorbij was, is de toezichthouder toch van mening dat een verlaging noodzakelijk is. PMT geeft aan dat de verlaging een tijdelijke maatregel is. Zodra de situatie het weer toelaat, wordt de pensioenkorting teruggedraaid. Wanneer dat is, is nog niet bekend.

Pomphouders

De maatregel is volgens DNB afdoende om er voor te zorgen dat PMT financieel gezond blijft. Een verhoging van de premie is daarom niet noodzakelijk. Wel gingen begin dit jaar de pensioenlasten voor pomphouders omhoog. Dit omdat het werkgeversdeel van de pensioenpremie is verhoogd, terwijl het werknemersdeel juist werd verlaagd.

Lees ook: Pomphouder volgend jaar meer kwijt aan pensioenpremie

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.