Lukoil neemt achttien stations over van Auto Maas

De Russische oliemaatschappij Lukoil gaat achttien vestigingen overnemen van tankstation-exploitant Auto Maas. De stations liggen met name in Zuid-Holland en Noord-Brabant. Met deze overname breiden de Russen hun netwerk in Nederland uit van 57 naar 75 tankstations. In de Benelux betekent dit een uitbreiding van 245 naar 263 locaties. Het gros van de vestigingen ligt in België.

De overname vormt een geografische aansluiting tussen de eerdere overnames van Lukoil van het SmeetsGeelen-netwerk in Limburg en het Rotonde-netwerk in Midden-Nederland. 
“Met deze overname zetten we een volgende stap in de verdere invulling van onze groei-ambities in Nederland, kunnen we de Nederlandse consument beter bedienen en versterken we onze positie op de brandstoffenmarkt in deze regio,” aldus directeur Bulat Subaev van Lukoil West-Europa.

Auto Maas

Auto Maas is exploitant van twintig tankstations, vooral gelegen in de regio Midden- en Zuid-Nederland, waarvan er dus achttien worden overgenomen. Het betreft uitsluitend bemande stations. Auto Maas heeft 125 werknemers in dienst. Het Russische bedrijf zet de samenwerking met de medewerkers van Auto Maas gewoon verder. De integratie van de verworven vestigingen in de Lukoil-keten wordt naar verwachting op korte termijn afgerond.

Van de overgenomen achttien vestigingen dragen er tien het Shell-merk. Vier andere locaties hebben BP op de luifel staan, terwijl er ook nog drie Argos-stations zijn. Eén van de vestigingen wordt geëxploiteerd onder Esso-vlag. De Russen verwachten de transactie in de eerste maanden van dit jaar te kunnen afronden. 
De overname werd bij mededingingsautoriteit ACM ter goedkeuring neergelegd op 27 februari 2015.

Brandstoffenmarkt

Roel Maas, algemeen directeur van Auto Maas licht toe: “Door samen te gaan met Lukoil sluiten wij ons aan bij een toonaangevende speler op de internationale brandstoffenmarkt. Het bedrijf biedt een uitstekende service en kwaliteit voor een lage prijs en hecht veel waarde aan de ’high level’ service en lokale betrokkenheid van ons bedrijf. Het is bovendien een sterk groeiende internationaal opererende oliemaatschappij en één van ’s werelds grootste bedrijven in ontginning en productie van ruwe olie en gas.”

”Door onze tankstations te integreren in het Lukoil-netwerk hebben we uitstekende bedrijfsvooruitzichten. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat Auto Maas de ideale partner heeft gevonden om de toekomstige groei te bestendigen.”

Lukoil

Lukoil is sinds 2012 actief op de Nederlandse tankstationmarkt. Na de verwerving van een participatie van 45 procent in Zeeland Refinery in Vlissingen in 2009, bereikte het Russische bedrijf in april 2012 overeenstemming over de overname van het SmeetsGeelen-netwerk. In december 2013 werden Rotonde Olie en Rotonde Tankstations overgenomen.

Lees ook: Lukoil wil alle 21 tankstations van Rotonde overnemen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Lukoil neemt achttien stations over van Auto Maas | TankPro.nl

Lukoil neemt achttien stations over van Auto Maas

De Russische oliemaatschappij Lukoil gaat achttien vestigingen overnemen van tankstation-exploitant Auto Maas. De stations liggen met name in Zuid-Holland en Noord-Brabant. Met deze overname breiden de Russen hun netwerk in Nederland uit van 57 naar 75 tankstations. In de Benelux betekent dit een uitbreiding van 245 naar 263 locaties. Het gros van de vestigingen ligt in België.

De overname vormt een geografische aansluiting tussen de eerdere overnames van Lukoil van het SmeetsGeelen-netwerk in Limburg en het Rotonde-netwerk in Midden-Nederland. 
“Met deze overname zetten we een volgende stap in de verdere invulling van onze groei-ambities in Nederland, kunnen we de Nederlandse consument beter bedienen en versterken we onze positie op de brandstoffenmarkt in deze regio,” aldus directeur Bulat Subaev van Lukoil West-Europa.

Auto Maas

Auto Maas is exploitant van twintig tankstations, vooral gelegen in de regio Midden- en Zuid-Nederland, waarvan er dus achttien worden overgenomen. Het betreft uitsluitend bemande stations. Auto Maas heeft 125 werknemers in dienst. Het Russische bedrijf zet de samenwerking met de medewerkers van Auto Maas gewoon verder. De integratie van de verworven vestigingen in de Lukoil-keten wordt naar verwachting op korte termijn afgerond.

Van de overgenomen achttien vestigingen dragen er tien het Shell-merk. Vier andere locaties hebben BP op de luifel staan, terwijl er ook nog drie Argos-stations zijn. Eén van de vestigingen wordt geëxploiteerd onder Esso-vlag. De Russen verwachten de transactie in de eerste maanden van dit jaar te kunnen afronden. 
De overname werd bij mededingingsautoriteit ACM ter goedkeuring neergelegd op 27 februari 2015.

Brandstoffenmarkt

Roel Maas, algemeen directeur van Auto Maas licht toe: “Door samen te gaan met Lukoil sluiten wij ons aan bij een toonaangevende speler op de internationale brandstoffenmarkt. Het bedrijf biedt een uitstekende service en kwaliteit voor een lage prijs en hecht veel waarde aan de ’high level’ service en lokale betrokkenheid van ons bedrijf. Het is bovendien een sterk groeiende internationaal opererende oliemaatschappij en één van ’s werelds grootste bedrijven in ontginning en productie van ruwe olie en gas.”

”Door onze tankstations te integreren in het Lukoil-netwerk hebben we uitstekende bedrijfsvooruitzichten. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat Auto Maas de ideale partner heeft gevonden om de toekomstige groei te bestendigen.”

Lukoil

Lukoil is sinds 2012 actief op de Nederlandse tankstationmarkt. Na de verwerving van een participatie van 45 procent in Zeeland Refinery in Vlissingen in 2009, bereikte het Russische bedrijf in april 2012 overeenstemming over de overname van het SmeetsGeelen-netwerk. In december 2013 werden Rotonde Olie en Rotonde Tankstations overgenomen.

Lees ook: Lukoil wil alle 21 tankstations van Rotonde overnemen

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.