Ondernemer Roel Pieper koopt keten van Oekraïense tankstations

Het investeringsfonds FreezeOil van de Nederlandse ondernemer Roel Pieper koopt 135 tankstations in Oekraïne. Het gaat om de stations van het bedrijf BRSM-Nafta. Pieper’s bedrijf hoopt met de overname te profiteren van de groeiende markt voor energie in Oost-Europa. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, is door beide partijen niet bekendgemaakt.

BRSM-Nafta is in 1995 opgericht en heeft zijn thuisbasis in de hoofdstad Kiëv. Naast de 135 locaties, waarvan 81 met shop, heeft het Oekraïense bedrijf onder andere drie opslagdepots en ruim veertig garages, die ook overgaan in Nederlandse handen. BRSM-Nafta is een van de grootste ketens van onafhankelijke tankstations in het Oost-Europese land.

Overname

De stations liggen verspreid over het land, met een nadruk op het midden en het westen. In het politiek instabiele oosten van Oekraïne liggen ook enkele vestigingen, net als in de eerder dit jaar door Rusland geannexeerde Krim-regio. De politieke situatie was echter voor FreezeOil geen reden om de investering niet te doen. “De problemen met Rusland moeten zakelijk en economisch opgelost worden. Er is beperkte vrees voor escalatie,  eerder verdere de-escalatie.”

Pieper licht het overnamebesluit toe: ”Oekraïne heeft stappen gezet richting samenwerking met de Europese Unie. De markt in het land biedt kansen, vooral op het gebied van energie en telecommunicatie.” Met de investeringen wil FreezeOil de activiteiten van BRSM-Nafta verder uitbreiden en de marktpositie versterken.

FreezeOil

FreezeOil is door Roel Pieper opgericht om investeringen te doen, met name in Oekraïne. Plannen om met het bedrijf ook activiteiten te ontplooien op de Nederlandse petrolmarkt zijn er voor zover bekend niet. Andere West-Europese landen staan wel in de belangstelling.

Lees ook: Lukoil verkoopt alle tankstations in vier Europese landen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.