Nieuwe Tango in Houten stuit op weerstand van gemeenteraad

Enkele partijen in de gemeenteraad van Houten hebben twijfels over de komst van een nieuw Tango-station. Ze vrezen verkeershinder en geluidsoverlast door de komst van de onbemande vestiging en willen dat het besluitvormingsproces voorlopig wordt stopgezet. De wethouder denkt dat het wel meevalt met de overlast en ziet geen noodzaak om de besluitvorming te pauzeren.

Het station moet komen op een bedrijventerrein in de Utrechtse gemeente. Die verhuurt een kavel aan autobedrijf Auto Totaal, dat vlakbij hun vestiging een Tango-locatie wil realiseren.

Veiligheid

Drie partijen uit de plaatselijke politiek, GroenLinks en twee lokale partijen, hebben echter twijfels over de komst van het brandstofverkooppunt. Ze stelden vragen aan de wethouder over de kwestie en wilden onder andere weten wat de gevolgen zijn voor verkeersdrukte, veiligheid en overlast voor omwonenden.

Ook vragen de partijen waarom het gemeentebestuur heeft besloten het station niet aan de rand van de plaats te vestigen, maar tussen de bebouwing. ”Dat is tegen de landelijke trend in”, aldus de partijen. Ze willen dat de procedure voorlopig wordt stopgezet.

Tankstation

Dat is het college van B en W echter niet van plan. Ze denken dat de toename van de verkeersdrukte minimaal zal zijn en de verkeersveiligheid niet in het geding is. De verwachting is ook dat de geluidsoverlast beperkt zal zijn, omdat het station op een bedrijventerrein komt en de dichtstbijzijnde omwonenden daardoor weinig herrie zullen ervaren.

Het is niet de eerste keer dat de komst van een tankstation reuring veroorzaakt in Houten. De komst van een Texaco-vestiging zorgde in het verleden ook al voor verontruste reacties bij omwonenden, al kwam het bemande station er uiteindelijk toch. Als de nieuwe Tango daadwerkelijk wordt gerealiseerd, is het de eerste onbemande locatie in Houten. Naast de Texaco, zijn er bemande vestigingen van Shell en Total.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.