Q8: ’Tango-concept aan de snelweg heeft zeer veel potentieel’

Oliemaatschappij Kuwait Petroleum opende onlangs een snelweg-Tango bij het Gelderse plaatsje Wilp. Het tankstation langs de A1 is de vierde onbemande locatie van het Koeweitse bedrijf aan de rijksweg. Volgens een woordvoerder heeft het concept zeer veel potentieel. “We hebben besloten Tango-tankstations aan de rijkswegen te blijven openen.” Of dat betekent dat Q8 al haar eigen snelweg-locaties ombouwt naar Tango heeft het bedrijf nog niet meegedeeld, maar het heeft er alle schijn van.

De vestiging in Wilp is op 26 juni omgekleurd en heeft dezelfde constructie als eerder geopende rijksweg-locaties. Het voorterrein wordt geëxploiteerd door Kuwait, de shop blijft in handen van ondernemer Leon Peters. Afrekenen in de shop is niet mogelijk en kan alleen aan de pomp.

Oliemaatschappij

Eerder opende de oliemaatschappij al snelweg-vestigingen langs de A27, de A15 en de A16. Exploitant bij de twee laatstgenoemde locaties is Henk-Willem ten Klooster. Op de gevel van de shops van Ten Klooster en Peters staat ’Food, Drinks & More’ en in het logo is het nummer van de snelweg verwerkt.

Het eerste rijksweg-station, langs de A27 bij Eemnes, ging in september vorig jaar open. Shopexploitant is Scheiwijk voor Fijnproevers, de formule van Ingrid de Wagenaar en haar broer. Zij geeft desgevraagd aan dat de shopomzet in stijgende lijn zit.

Omkleuren

Na de omkleuring van het station in Wilp, zijn er nog acht Q8-stations aan rijkswegen in Nederland. Enkele daarvan zijn inmiddels in handen van OK Olie. Die brandstofhandelaar heeft al aangegeven de stations om te kleuren naar eigen vlag. Wat er precies gebeurt met de andere snelweg-Q8’s is nog niet meegedeeld. Al lijkt het erop dat de formule van de snelweg gaat verdwijnen.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Q8: ’Tango-concept aan de snelweg heeft zeer veel potentieel’ | TankPro.nl

Q8: ’Tango-concept aan de snelweg heeft zeer veel potentieel’

Oliemaatschappij Kuwait Petroleum opende onlangs een snelweg-Tango bij het Gelderse plaatsje Wilp. Het tankstation langs de A1 is de vierde onbemande locatie van het Koeweitse bedrijf aan de rijksweg. Volgens een woordvoerder heeft het concept zeer veel potentieel. “We hebben besloten Tango-tankstations aan de rijkswegen te blijven openen.” Of dat betekent dat Q8 al haar eigen snelweg-locaties ombouwt naar Tango heeft het bedrijf nog niet meegedeeld, maar het heeft er alle schijn van.

De vestiging in Wilp is op 26 juni omgekleurd en heeft dezelfde constructie als eerder geopende rijksweg-locaties. Het voorterrein wordt geëxploiteerd door Kuwait, de shop blijft in handen van ondernemer Leon Peters. Afrekenen in de shop is niet mogelijk en kan alleen aan de pomp.

Oliemaatschappij

Eerder opende de oliemaatschappij al snelweg-vestigingen langs de A27, de A15 en de A16. Exploitant bij de twee laatstgenoemde locaties is Henk-Willem ten Klooster. Op de gevel van de shops van Ten Klooster en Peters staat ’Food, Drinks & More’ en in het logo is het nummer van de snelweg verwerkt.

Het eerste rijksweg-station, langs de A27 bij Eemnes, ging in september vorig jaar open. Shopexploitant is Scheiwijk voor Fijnproevers, de formule van Ingrid de Wagenaar en haar broer. Zij geeft desgevraagd aan dat de shopomzet in stijgende lijn zit.

Omkleuren

Na de omkleuring van het station in Wilp, zijn er nog acht Q8-stations aan rijkswegen in Nederland. Enkele daarvan zijn inmiddels in handen van OK Olie. Die brandstofhandelaar heeft al aangegeven de stations om te kleuren naar eigen vlag. Wat er precies gebeurt met de andere snelweg-Q8’s is nog niet meegedeeld. Al lijkt het erop dat de formule van de snelweg gaat verdwijnen.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.