Argos Oil blij met media-aandacht wielerploeg Tour de France

Seraing – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Marcel Kittel (Team Argos Oil-Shimano) pictured during the 1e etappe – stage 1 (198 km) of the 99th Tour de France 2012 – foto Wessel van keuk/Cor Vos ©2012

Het Rotterdamse oliebedrijf Argos Oil North Sea Group is zeer tevreden over de exposure die wielerploeg Argos-Shimano krijgt in de Tour de France. Volgens marketing directeur Jan Dirks wordt door alle media-aandacht het merk Argos nog beter op de Europese kaart gezet. Het is niet voor het eerst dat een Nederlandse oliemaatschappij op een dergelijke schaal een ploeg sponsort in de Tour de France. Frisol (een van de bedrijven die in het huidige Argos is opgegaan) kende in de jaren zeventig enorme wielersuccessen.

‘We zijn nog maar een paar dagen op weg, maar nu al merken we de effecten van onze sponsoring in de Tour”, zegt Jan Dirks.

“We waren de eerste en de derde dag de beste Nederlandse ploeg. Dat heeft ook geholpen. We wekken door de sponsoring de sympathie op bij onze klanten maar zetten ook het merk Argos ook beter in de markt. Pomphouders bijvoorbeeld, weten ons nu eerder te vinden.”

Feyenoord

Argos heeft een bewuste keuze gemaakt om een wielerploeg in de Tour te sponsoren. In een eerder stadium was er sprake van dat het oliebedrijf misschien wel de shirtsponsor van Feyenoord zou worden. Jan Dirks: “Dat is inderdaad overwogen. Maar onze markten zitten buiten Nederland vooral in België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg.”

“Ondanks dat we Feyenoord een warm hart toedragen is toch gekozen voor het grootste wielerevenement ter wereld. Nu treden we in heel Europa voor het voetlicht en dat is precies wat we willen bereiken.”

Elektrische fiets

Argos gaat de connectie met wielrennen ook doortrekken in de bedrijfsvoering. Zo zullen er op korte termijn Argos-fietssmeermiddelen op de markt komen en gaat het oliebedrijf een samenwerkingsverband aan met de op twee na grootste elektrische fietsfabrikant in de VS.

“Aangezien wij ook samen met BudgetEnergie gas en stroom aan onze klanten willen gaan leveren leek het ons een goed idee om daarbij elektrische fietsen aan te bieden. Bij het afsluiten van een energiecontract zou de klant bijvoorbeeld een fikse korting op een elektrische fiets kunnen krijgen”, aldus Dirks.

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Argos Oil blij met media-aandacht wielerploeg Tour de France | TankPro.nl

Argos Oil blij met media-aandacht wielerploeg Tour de France

Seraing – Belgium – wielrennen – cycling – radsport – cyclisme – Marcel Kittel (Team Argos Oil-Shimano) pictured during the 1e etappe – stage 1 (198 km) of the 99th Tour de France 2012 – foto Wessel van keuk/Cor Vos ©2012

Het Rotterdamse oliebedrijf Argos Oil North Sea Group is zeer tevreden over de exposure die wielerploeg Argos-Shimano krijgt in de Tour de France. Volgens marketing directeur Jan Dirks wordt door alle media-aandacht het merk Argos nog beter op de Europese kaart gezet. Het is niet voor het eerst dat een Nederlandse oliemaatschappij op een dergelijke schaal een ploeg sponsort in de Tour de France. Frisol (een van de bedrijven die in het huidige Argos is opgegaan) kende in de jaren zeventig enorme wielersuccessen.

‘We zijn nog maar een paar dagen op weg, maar nu al merken we de effecten van onze sponsoring in de Tour”, zegt Jan Dirks.

“We waren de eerste en de derde dag de beste Nederlandse ploeg. Dat heeft ook geholpen. We wekken door de sponsoring de sympathie op bij onze klanten maar zetten ook het merk Argos ook beter in de markt. Pomphouders bijvoorbeeld, weten ons nu eerder te vinden.”

Feyenoord

Argos heeft een bewuste keuze gemaakt om een wielerploeg in de Tour te sponsoren. In een eerder stadium was er sprake van dat het oliebedrijf misschien wel de shirtsponsor van Feyenoord zou worden. Jan Dirks: “Dat is inderdaad overwogen. Maar onze markten zitten buiten Nederland vooral in België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg.”

“Ondanks dat we Feyenoord een warm hart toedragen is toch gekozen voor het grootste wielerevenement ter wereld. Nu treden we in heel Europa voor het voetlicht en dat is precies wat we willen bereiken.”

Elektrische fiets

Argos gaat de connectie met wielrennen ook doortrekken in de bedrijfsvoering. Zo zullen er op korte termijn Argos-fietssmeermiddelen op de markt komen en gaat het oliebedrijf een samenwerkingsverband aan met de op twee na grootste elektrische fietsfabrikant in de VS.

“Aangezien wij ook samen met BudgetEnergie gas en stroom aan onze klanten willen gaan leveren leek het ons een goed idee om daarbij elektrische fietsen aan te bieden. Bij het afsluiten van een energiecontract zou de klant bijvoorbeeld een fikse korting op een elektrische fiets kunnen krijgen”, aldus Dirks.

Fred Kramer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.