Argos hoofdkantoor

Argos wil naast brandstof ook gas en stroom leveren.

Argos hoofdkantoor

Argos Oil, exploitant van meer dan 70 tankstations in Nederland, wil naast het leveren van brandstof zich ook gaan richten op het aanbieden van gas en stroom. Het is daartoe een samenwerkingsverband aangegaan met prijsvechter BudgetEnergie. De oliehandelaar sluit niet uit dat het pakket aan diensten wordt uitgebreid met telefonie en verzekeringen. Tegelijk wil Argos het aantal tankstations in Nederland uitbreiden naar 200.

De ambitieuze plannen van Argos maken deel uit van een nieuwe koers die de oliehandelaar uitzet. Het bedrijf streeft ernaar een veelzijdige energieleverancier te worden met tankstations waar niet alleen kan worden getankt maar ook allerhande andere diensten kunnen worden aangeboden.

Mogelijkheden

Daarmee zou het exploiteren van een Argos-tankstation voor zelfstandige ondernemers een stuk interessanter worden, zegt Argos-woordvoerder Jan Dirks: “De volumes zullen de komende jaren gaan krimpen. Dus moeten er andere manieren van exploitatie worden gevonden. Met het aanbieden van gas en stroom denken wij  een eerste stap in de richting te kunnen zetten.”

‘Telefonie en verzekeringen zijn ook opties. Je moet het eigenlijk zo zien dat op alle tankstations van Argos deze producten zullen worden aangeboden. Vergelijk het met een NUTSbedrijf. Daar liggen volgens ons de mogelijkheden.”

Belang

Vorig jaar ging Argos een fusie aan met North Sea Group en heeft nu een jaaromzet van 11 miljard euro en is daarmee de grootste onafhankelijke olieleverancier van West-Europa. De nieuwe activiteiten moeten ook voor België en Duitsland gaan gelden.

Voor het leveren van gas en stroom zal Argos naar alle waarschijnlijkheid een belang gaan nemen in BudgetEnergie. BudgetEnergie is zelf geen gas- of stroomleverancier maar koopt het in. Het voorziet in Nederland 50.000 huishoudens van energie. De samenwerking met Argos moet op termijn leiden tot 300.000 aansluitingen.

Lees ook: Argos Oil: van olie- naar energieleverancier en meer

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Argos wil naast brandstof ook gas en stroom leveren. | TankPro.nl
Argos hoofdkantoor

Argos wil naast brandstof ook gas en stroom leveren.

Argos Oil, exploitant van meer dan 70 tankstations in Nederland, wil naast het leveren van brandstof zich ook gaan richten op het aanbieden van gas en stroom. Het is daartoe een samenwerkingsverband aangegaan met prijsvechter BudgetEnergie. De oliehandelaar sluit niet uit dat het pakket aan diensten wordt uitgebreid met telefonie en verzekeringen. Tegelijk wil Argos het aantal tankstations in Nederland uitbreiden naar 200.

De ambitieuze plannen van Argos maken deel uit van een nieuwe koers die de oliehandelaar uitzet. Het bedrijf streeft ernaar een veelzijdige energieleverancier te worden met tankstations waar niet alleen kan worden getankt maar ook allerhande andere diensten kunnen worden aangeboden.

Mogelijkheden

Daarmee zou het exploiteren van een Argos-tankstation voor zelfstandige ondernemers een stuk interessanter worden, zegt Argos-woordvoerder Jan Dirks: “De volumes zullen de komende jaren gaan krimpen. Dus moeten er andere manieren van exploitatie worden gevonden. Met het aanbieden van gas en stroom denken wij  een eerste stap in de richting te kunnen zetten.”

‘Telefonie en verzekeringen zijn ook opties. Je moet het eigenlijk zo zien dat op alle tankstations van Argos deze producten zullen worden aangeboden. Vergelijk het met een NUTSbedrijf. Daar liggen volgens ons de mogelijkheden.”

Belang

Vorig jaar ging Argos een fusie aan met North Sea Group en heeft nu een jaaromzet van 11 miljard euro en is daarmee de grootste onafhankelijke olieleverancier van West-Europa. De nieuwe activiteiten moeten ook voor België en Duitsland gaan gelden.

Voor het leveren van gas en stroom zal Argos naar alle waarschijnlijkheid een belang gaan nemen in BudgetEnergie. BudgetEnergie is zelf geen gas- of stroomleverancier maar koopt het in. Het voorziet in Nederland 50.000 huishoudens van energie. De samenwerking met Argos moet op termijn leiden tot 300.000 aansluitingen.

Lees ook: Argos Oil: van olie- naar energieleverancier en meer

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.