Veiling 6 snelweg-tankstations op 12 september

Op 12 september worden er weer snelweg-tankstations geveild. Het betreft deze keer 6 tankstations van Total, Texaco, BP, Esso en 2 locaties van Q8. Deelnemers aan de veiling dienen zich voor 13 juli in te schrijven. Een biedboek kan voor 100 euro worden opgevraagd via www.rvob.nl.

Het is de tiende keer dat het Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf (RVOB) tankstations veilt. Het veilingmodel is 2002 ingezet om de concurrentie tussen tankstations aan de snelweg vergroten. Ook levert het de Staatskas een aardige duit op. Vorig jaar haalde de Staat zo’n 10 miljoen euro op bij de veiling van 6 tankstations. De huurrechten zijn voor een periode van 15 jaar.

Melkkoe

De veilingen zijn tegen het zere been van belangenverenigingen BOVAG en BETA, die de Staat verwijten de tankstations als melkkoe te gebruiken. Volgens hen leveren de veilingen geen extra concurrentie op , omdat zich amper nieuwe spelers op de markt aanbieden.

Bovendien zouden oliemaatschappijen dermate hoge biedingen op hun eigen station uitbrengen dat er voor de concurrentie geen speld is tussen te krijgen.

Nieuwe huurder

De laatste door het RVOB georganiseerde veiling van tankstations kende 27 biedingen voor de huurrechten van in totaal zes tankstations. Een station kwam in handen van een nieuwe huurder.

Het totaal aan hoogste biedingen was € 41.484.250,-. Het totaal aan werkelijk verschuldigde betalingen bedroeg € 14.793.491,20. De Staat mocht hiervan € 10.963.491,20 opstrijken en het totaal te betalen aan de vorige concessiehouders bedroeg € 3.830.000, . Het RVOB was tevreden met het resultaat van de veilingen.

De volgende tankstations worden op 12 september geveild:

Locatie                    Plaats               Rijksweg              Merk

Peelerveld                 Vries                   A28                     Total

Paardeweide              Havelte               A32                      Q8

De Abt                      Noordoostpolder   A6                       Texaco

Rijskade                    Vlaardingen         A20                     BP

De Poort                    Rotterdam           A15                     Q8

Kalix-Berna                Oosterhout(NB)    A27                     Esso

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.