Heibel in Tholen om toewijzing tankstation

Op het eiland Tholen is flinke heibel ontstaan over de toewijzing van een tankstation aan de doorgaande weg tussen Tholen en Poortvliet. Volgens de plaatselijke partij Algemeen Belang Tholen (ABT) zal de komst van het nieuwe tankstation de doodsteek betekenen voor de andere pomphouders op  het eiland.

De toewijzing is gedaan aan ondernemer Bal die nu nog met zijn autobedrijf op bedrijventerrein Noord zit. Hij moet daar weg omdat op die plek een nieuwe wijk wordt gebouwd. De gemeente heeft de locatie aangewezen en is daarbij voorbijgegaan aan de andere pomphouders op het eiland, zegt raadslid J. van ’t Hof (ABT) in de PZC.

Toplocatie

”Ik heb een deskundige gesproken. Die zegt dat je op zo’n toplocatie zeker drie miljoen liter brandstof per jaar kan verkopen. Deze toplocatie wordt nu zomaar cadeau gegeven.” Volgens de fractievoorzitter was het beter geweest dat ook de andere pomphouders een bod op de nieuwe locatie hadden kunnen doen.

Taxateur

Binnen de gemeente is men zich van geen kwaad bewust. Wethouder Peter Hoek ontkent dat Bal de locatie cadeau krijgt. “De locatie is door een onafhankelijk taxateur op zijn economische waarde geschat en dat is meegenomen in de onderhandelingen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.