Shell

Shell-top loopt groene bonus mis over 2010

Shell

Het topmanagement van olieconcern Shell loopt een groene bonus mis. Door de verwijdering uit de duurzaamheidinsdex van Dow Jones krijgen de topmannen van het concern geen extra bonus van 10% over 2010.

AkzoNobel-topman Hans Wijers heeft dit aan de aandeelhouders van Shell laten weten middels een brief. Wijers is verantwoordelijk voor de beloningen bij het olie- en gasbedrijf.

Nieuw beloningsmodel

Een jaar geleden introduceerde Wijers bij Shell een nieuw beloningsmodel. Daarin stond onder meer dat de duurzaamheidsprestaties voor 10% gingen meewegen bij de hoogte van de bonussen.

Omdat Shell vanwege olielekkages in Nigeria de positie op de duurzaamheidsindex van Dow Jones verloor, gaat ook de 10% bonus verloren. Dat Shell wel goed scoorde in de duurzaamheidsenquête van Robeco-dochter SAM doet daar niets aan af.

Koppeling vervalt

Wijers meldde in dezelfde brief aan de aandeelhouders dat de koppeling van bonussen aan de prestaties op de duurzaamheidsindex van Dow Jones én de SAM-enquête vanaf dit jaar weer komt te vervallen.

Het nieuwe beloningsmodel was in 2009 ingevoerd, omdat aandeelhouders furieus waren over uitgekeerde bonussen. Deze bonussen werden gewoon uitgekeerd, terwijl de gestelde doelen niet werden behaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.