Circle K tankstation

Amerikaans bedrijf start met verkoop van cannabis bij tankstations

Klanten van Circle K kunnen volgend jaar cannabis kopen naast het tankstation Foto: Unsplash/Kristers Kairis

Het Amerikaanse Green Thumb Industries, dat zich bezighoudt met de verkoop van onder andere cannabis, gaat hun producten voor medisch gebruik verkopen bij meerdere tankshops in Florida. In de testfase zullen zo’n tien locaties van Circle K een ‘RISE Express-apotheek’ krijgen.

In die apotheken wordt een selectie van cannabis en aanverwante producten aangeboden. “De opening van RISE Express-winkels op Circle K-locaties is een gamechanger. Gemak is een sterk kanaal in de detailhandel, en mensen willen meer toegang tot cannabis”, aldus Green Thumb oprichter en CEO Ben Kovler. “Het nieuwe RISE Express-model is een enorme stap voorwaarts om het voor patiënten gemakkelijker en efficiënter te maken om cannabis van hoge kwaliteit te kopen als onderdeel van hun dagelijkse routine bij het stoppen bij hun lokale buurtwinkel.”

(De tekst gaat verder onder de afbeelding)

Circle K RISE Express cannabis
De verkoop van cannabis zal bij de tankshop plaatsvinden

De apotheken zullen via een aparte ingang te betreden zijn. Circle K, dat zo’n 760 stations exploiteert, zal dus zelf niet bij de verkoop betrokken zijn. Afhankelijk van de interesse wordt het aantal verkooplocaties bij de tankstations door Green Thumb Industries mogelijk vergroot.

700.000 actieve kaarthouders

De producten die in deze winkels verkrijgbaar zijn, zijn in de toekomst afkomstig van de nieuwe 28 hectare grote kweekfaciliteit van de onderneming in Ocala, die eind 2022 operationeel zal zijn. Green Thumb betrad de markt in Florida in 2018 en bezit en exploiteert momenteel medische cannabiswinkels in Bonita Springs, Deerfield Beach, Hallandale Beach, Kendall, Oviedo, Pinellas Park en West Palm Beach.

Volgens het Florida Department of Health zijn momenteel meer dan 700.000 inwoners van de staat geregistreerd als actieve kaarthouders in het staatsprogramma voor medische marihuana. Medicinale cannabis is inmiddels in 37 Amerikaanse staten toegestaan. Recreatief gebruik wordt in 19 staten getolereerd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.