Waterstof Deventer TotalEnergeis

TotalEnergies-tankstation in Deventer krijgt waterstofvulpunt

Bron: TotalEnergies

Het tankstation van TotalEnergies op het A1 bedrijvenpark in Deventer krijgt een waterstofvulpunt. De uitbreiding is onderdeel van het Nederlandse waterstofproject DREAMH2AUL. Naast het waterstofstation omvat het project ook de ontwikkeling en het testen van twee 44‑tons waterstof-elektrische vrachtwagens.

Naar verwachting zullen zowel het openbare vulpunt voor groene waterstof als de vrachtwagens halverwege 2023 operationeel zijn. Binnen het project is TotalEnergies Marketing Nederland zelf verantwoordelijk voor het toevoegen van het waterstofvulpunt aan het tankstation. Het bedrijf Zepp.solutions neemt de ontwikkeling van de vrachtwagens op zich.

LNG al beschikbaar

Op het tankstation is ook LNG beschikbaar. TotalEnergies werkt in Nederland naar eigen zeggen hard aan de uitbouw van een netwerk van tankstations met schone brandstoffen als groengas, waterstof, LNG en elektriciteit. Het multifuel-tankstation in Deventer draagt bij aan ‘de missie van TotalEnergies in Nederland om verduurzaming te bewerkstelligen’.

Transportbedrijven Vos Transport Group en BCTN Group hebben de intentie om ieder een waterstoftrekker in te zetten in hun dagelijkse operaties. Aan TNO is het uiteindelijk om de prestaties van de trucks te vergelijken met alternatieven. De partijen hopen met het project de uitrol van duurzaam wegvervoer te bevorderen.

Het DREAMH2AUL project wordt ondersteund door de Demonstratieregeling Klimaattechnologieën en Innovaties in transport (DKTI) van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Onder andere TotalEnergies is te vinden op de Tankstation & Carwash Vakbeurs op 10 en 11 november in Expo Houten. Aanmelden voor de beurs is gratis en kan nog steeds. Ook voor het Nationaal Waterstofcongres zijn nog kaarten beschikbaar. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.