DistriPark Dordrecht

Dordrecht krijgt waterstoftankstation langs A16

Foto: DistriPark Dordrecht nieuwsbericht

DistriPark Dordrecht, langs de A16, krijgt een waterstoftankstation voor zowel auto’s als vrachtwagens. Het nieuwe tankstation op het logistieke bedrijventerrein wordt ook voorzien van horeca. 

De locatie wordt gebouwd door DCB Energy en ontwikkelaar Prohuis. Op het terrein komen eveneens laders en er worden andere, duurzamere brandstoffen aangeboden, zoals LNG. DCB Energy wil duurzame mobiliteit met het nieuwe tankstation voor iedereen beschikbaar maken. Met het waterstoftankstation moet het ook voor ondernemers makkelijker worden om hun wagenpark te verduurzamen, omdat het tanken van schone brandstof daarmee dichtbij zou kunnen. 

“We doen er alles aan om Dordrecht voor bedrijven aantrekkelijk te maken om zich te vestigen. Een waterstoftankstation bij DistriPark Dordrecht was een grote wens. Daarmee faciliteren we de duurzame en innovatieve logistieke bedrijven op de Westelijke Dordtse Oever”, aldus wethouder economie Maarten Burggraaf. 

De vergunningsaanvraag voor het project is gedaan bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid. Wanneer de locatie wordt geopend is nog onduidelijk, maar in het tweede kwartaal van dit jaar moet de infrastructuur op het bedrijventerrein gereed zijn. Het DistriPark zelf is nog in aanbouw.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.