OrangeGas neemt 75 CNG-stations over en wordt marktleider in Duitsland

OrangeGas heeft 75 Bio-CNG tankstations overgenomen in Duitsland. Het gaat om locaties die in handen waren van EWE. Door de deal wordt het Nederlandse bedrijf in een keer de grootste aanbieder van CNG bij onze oosterburen. In totaal heeft OrangeGas nu 129 stations in Duitsland.

De locaties worden overgenomen van het in Oldenburg gevestigde EWE en liggen vooral in Noord-Duitsland en in de omgeving van Berlijn. Het totaal aantal tankstations van OrangeGas komt hiermee in Nederland, Duitsland, Zweden en België boven de tweehonderd te liggen. Door de overname stijgt de omzet van OrangeGas in totaal met 15 procent. Door de gunstige fiscale regeling voor transport t/m 2023 ziet OrangeGas veel potentie voor CNG en voor LNG in Duitsland.

“De overname van de EWE-tankstations is een zeer belangrijke stap voor OrangeGas. Het is immers ons doel om de grootste aanbieder van schone brandstoffen in Noordwest-Europa te worden”, zegt oprichter en CEO Marcel Borger van OrangeGas. OrangeGas richt zich consequent op klimaatvriendelijk Groengas, dat ook in Duitsland wordt aangeboden onder de naam Bio-CNG en in Zweden als Biogas.

Andere alternatieve brandstoffen

Naast Groengas zal OrangeGas de komende periode gaan bekijken op welke tankstations er ook andere schone brandstoffen zoals EV, HVO100, LNG en waterstof kunnen worden aangeboden.

“Groengas, Bio-CNG in Duitsland, is een 100 procent hernieuwbare brandstof en heeft een groot groeipotentieel”, legt Wijtze Bakker, Managing Director van de Duitse OrangeGas-dochteronderneming, uit. “Er is een groeiende druk op bedrijven om hun mooie woorden over hun inzet van schone mobiliteit in daden om te zetten. En Bio-CNG is de snelste, meest economische en meest praktische hefboom voor transportbedrijven om de CO2-uitstoot in hun core-business massaal te verminderen”, aldus Bakker.

Van de bijna 850 CNG-tankstations die momenteel in Duitsland in bedrijf zijn, zal OrangeGas na de overname van de EWE-stations ongeveer een vijfde in bezit hebben. De focus ligt op de deelstaten Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen, Bremen, Hamburg, Thüringen en Brandenburg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.