DKV breidt Europees oplaadnetwerk uit met 8.100 laadpunten

Foto: DKV

DKV-klanten met een DKV CARD +CHARGE kunnen hun elektrische auto’s of hybride voertuigen binnenkort opladen bij 8.100 extra laadpunten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Luxemburg.

Het gaat om 4.500 laadpunten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, 2.000 laadpunten in Italië en 1.600 in Luxemburg. Onlangs is hiertoe een overeenkomst gesloten tussen Charge4Europe – joint venture van DKV en Innogy – twee Italiaanse oplaadexploitanten, een oplaadconsortium in Luxemburg en Has.to.be, de Europese full-service provider voor exploitatie van oplaadpunten.

Hiermee groeit het Europees oplaadnetwerk van DKV binnenkort uit tot meer dan 70.000 punten in Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Italië. Op middellange termijn wil DKV Europa’s grootste netwerk van oplaadpunten realiseren.

“Om in het licht van onze ambitieuze groeistrategie nieuwe markten te betreden, zijn telkens opnieuw grote inspanningen op commercieel, juridisch en financieel gebied nodig,” zegt Marco van Kalleveen, CEO van DKV Mobility Services Group. “Daarom zijn we heel blij met de belangrijke stappen die we samen met de key players hebben weten te zetten om ook toe te treden tot de eMobility markten van Oostenrijk, Italië en Luxemburg.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.