‘We zijn een echte gunpomp en kennen bijna al onze klanten’

Total Tuls in Montfoort is met recht een familiebedrijf te noemen, want het is al vijftig jaar in handen van de familie Tuls. Het tankstation gaat echter met zijn tijd mee en heeft een fikse verbouwing achter de rug. Ook werd recentelijk een wasgelegenheid geplaatst. Ondernemer Herman Tuls junior vertelt meer over de ontwikkelingen.

Een bezoek aan Total Tuls roept nostalgische gevoelens op. Het tankstation en de opstelling ervan doen denken alsof de tijd ruim dertig jaar heeft stilgestaan. Klanten worden netjes opgewacht door de eigenaren van het station, waarna vervolgens voor hen getankt wordt. Het enige dat de bezoeker heeft te doen, is betalen. Sinds kort heeft Tuls Total een eigen wasgelegenheid. Er is een Istobal-wasinstallatie geplaatst door EenzetCarwash.

Total Tuls is een echt familiebedrijf. “Mijn opa heeft het bedrijf opgericht. Hij bestierde een fietsenwinkel en een benzinepomp. Later nam mijn vader het over en nu runnen mijn vader en ik het gezamenlijk. Het is altijd mijn droom geweest om in het tankstation te werken. Dat doe ik met heel veel plezier”, weet Tuls junior. In december vorig jaar begon de sloop en in januari zijn uitsluitend Montfoortse bedrijven als Bouwbedrijf Ad Spruit, Loodgietersbedrijf De Geest en Van den Pol Elektrotechniek begonnen met de nieuwbouw.

Warme uitstraling

Hoewel het pand volledig op de schop is gegaan, zou je dat niet zeggen bij de eerste aanblik. De karakteristieke vormgeving – met puntdak – oogt namelijk behoorlijk ouderwets. Hoewel de strakke, moderne afwerking echt helemaal van nu is. “Het oude pand bestond alweer vijftig jaar en moest hoognodig opgeknapt worden”, vertelt Tuls junior. “Uiteindelijk is ervoor gekozen om het gebouw grondig te verbouwen. Er is bewust voor een ouderwetse uitstraling gekozen die goed aansloot bij de rest van de wijk waar ons tankstation gevestigd is. In plaats van een plat dak is bijvoorbeeld voor een puntdak gekozen en hebben we dakpannen gelegd. Dat zorgt voor een warme uitstraling.”

Misschien wel de grootste verandering is de komst van een wasgelegenheid. Voortaan heeft Total Tuls ook een wasstraat met een roll-over. Het gaat hier om de Istobal M’Nex 22. EenzetCarwash leverde deze wasinstallatie. Tuls junior hoefde niet lang na te denken om voor deze partij te kiezen: “Toen we over een wasstraat nadachten, schoot de naam van dit bedrijf uit Andelst snel door ons hoofd. Jaren geleden zijn we het team van EenzetCarwash tegengekomen op een beurs. Je kunt snel schakelen en ze zijn erg servicegericht.”

Servicegericht

Bezoekers van Total Tuls worden volledig ontzorgd. Er wordt bij aankomst voor hen getankt en ook het wassen van de auto wordt uit handen genomen. Voor het familiebedrijf is dit dagelijkse kost. “We zijn het gewend om voor onze klanten te tanken. Ook het wassen nemen we voor onze rekening. We zijn erg servicegericht en ik denk dat dit ook onze kracht is. Klanten kunnen hun autosleutels bij ons inleveren en een boodschap doen bij de lokale supermarkt die schuin tegenover ons tankstation staat. Terwijl zij aan het winkelen zijn, gooien wij de tank vol en wassen we de auto voor hen.”

Hoewel het wassen van auto’s nieuw is voor het familiebedrijf, wordt het zeer serieus opgepakt. Er is door Tuls junior veel vooronderzoek gedaan. “We verzorgen een voorwas. Voordat de auto door de roll-over gaat, maken we de velgen schoon en verwijderen we de insecten. We luisteren goed naar onze klanten, zodat we weten wat hun wensen zijn. Er kan op allerlei manieren betaald worden. Contant, contactloos en met verschillende waspassen. We gaan met onze tijd mee”, vertelt hij lachend.

Gunpomp

“We willen onze klanten zo goed mogelijk helpen. Daarom pompen we ook de banden op en vullen we de olie bij als dat nodig is. De washoogte van onze wasgelegenheid is 2,30 meter. Onze klanten zijn kritisch als het om wassen gaat en daarom hebben we voor de beste machine gekozen. Op advies van EenzetCarwash hebben we ook voor LED-verlichting gekozen. Daar zijn we erg blij mee en de kinderen uit de buurt ook. Elke schooldag kijken ze met veel plezier naar de felle verlichting. We hebben er al veel positieve reacties op gekregen.”

Het familiebedrijf bevindt zich in een woonwijk en is niet direct vindbaar als je niet in de buurt woont. Voor wijkbewoners is het tankstation echter een begrip. “We zijn een echte ‘gunpomp’, waarmee we bedoelen dat we het van een vaste klantenkring moeten hebben. Dit tankstation is een begrip in Montfoort, omdat het familiebedrijf er al een halve eeuw gevestigd is.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.