OrangeGas en Fieten Olie breiden aanbod uit met HVO100

Bij het tankstation van Fieten Olie langs de snelweg A37 bij het Drentse Geesbrug kunnen klanten voortaan terecht voor HVO100. De verkoop van deze meest pure versie van de dieselvervanger is tot stand gekomen in samenwerking met OrangeGas. Beide partijen hebben plannen om de brandstof op nog meer stations te gaan aanbieden. Aan het einde van het jaar verwacht OrangeGas tenminste twintig HVO100-locaties te hebben.

OrangeGas is vooral bekend van de 130 locaties waar CNG/groengas wordt verkocht. Vorig jaar is het van oorsprong Friese bedrijf ook begonnen met het plaatsen van snelladers. Ook zijn er concrete plannen voor het openen van waterstoflocaties. De uitbreiding met HVO100 is een logische stap in het aanbieden van alternatieve brandstoffen die de uitstoot verminderen, laat het bedrijf weten.

Het tankstation in Geesbrug is geschikt voor zowel vrachtwagens als personenauto’s. De vrachtwagens van Scania Transport Laboratoriums tanken de HVO als eerste partij. Deze vrachtwagens rijden zo’n 400.000 kilometer per jaar op en neer tussen Zweden en Zwolle. Het rijden op deze dieselvervanger reduceert 90% van de CO2-uitstoot. “De nauwe samenwerking tussen Scania en OrangeGas heeft ervoor gezorgd dat er een passende oplossing is voor het vraagstuk van Scania”, licht commercieel manager Peter Bosma van OrangeGas toe.

Uitbreiding locaties met HVO

De samenwerking tussen OrangeGas en Fieten Olie gaat al flink wat jaren terug. Negen jaar geleden startte de samenwerking met een Groengas-pomp in Beilen. Inmiddels verkoopt OrangeGas deze brandstof op vijf locaties van Fieten Olie. Bosma: “Aan het einde van het jaar verwacht OrangeGas tenminste twintig HVO100-locaties te hebben, waarvan vijf á zes met Fieten Olie”, zegt Peter Bosma. “Er zijn gesprekken met meerdere oliepartners voor de uitrol van ons HVO100-netwerk.”

In de loop van 2019 breiden Scania Transport Laboratorium en OrangeGas hun samenwerking bovendien verder uit met de brandstof ED95. Deze ethanol wordt dan aangeboden op een andere locatie in Geesbrug, eveneens in samenwerking met Fieten Olie. In Zweden wordt het product al verkocht, in Nederland heeft OrangeGas de primeur met ED95.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.