Snelladers in België geplaatst bij Antwerpen en Brussel

Het is voortaan mogelijk om ook in België een elektrische auto te snelladen. Allego en The New Motion, twee aanbieders van laadoplossingen voor elektrisch vervoer, hebben snelladers geplaatst voor elektrische auto´s in Burcht en Schoten (nabij Antwerpen). Ook is er een snellader in gebruik genomen in Nijvel (nabij Brussel) op de locatie van het van der Valk Hotel langs de E19. 

De snelladers voldoen als enige in België aan alle huidige standaarden: CCS (Combo), CHAdeMO en AC 43kW (AC-snelladen). Dit houdt in dat Belgische e-rijders, en bezoekers, voortaan met ieder type elektrische auto met snellaadoptie kunnen snelladen.

Voor het project heeft Allego geïnvesteerd in snelladers en de verantwoordelijkheid voor de realisatie en het beheer genomen. The New Motion neemt de exploitatie en marketing activiteiten richting e-rijders voor haar rekening. Redevco stelt de locaties beschikbaar en investeert mee in de netaansluiting van de snellader.

Snellader

Bij een snellader wordt de batterij van elektrische auto´s in 15 tot 30 minuten tot 80 procent opgeladen. Tijdens het snelladen hoeven e-rijders zich niet te vervelen: zowel de snellader in Schoten, langs de E19, als in Burcht, langs de E17, zijn geplaatst bij winkelcentra van Redevco met vestigingen van onder meer Carrefour, Lunch Garden, Pizza Hut, Inno, Auto5 en Brico.

Hierdoor kunnen e-rijders tijdens het laden hun boodschappen doen of een kop koffie drinken. Redevco, Allego en The New Motion zijn overeengekomen om het komende jaar in totaal bij 7 Redevco-locaties verspreid in heel België een snellader te plaatsen.

Beschikbaarheid

“De groei van elektrisch rijden in België zet zich langzaam maar gestaag door. Een belangrijke voorwaarde voor verdere groei is de beschikbaarheid van publiek toegankelijke oplaadpunten voor elektrische auto’s,” zegt Anja van Niersen, General Manager Allego. “Wij proberen dit te realiseren door betreffende locaties te ondersteunen vanaf de aanvraag van de (snel)laadpaal tot aan de realisatie en exploitatie.”

Sander Ouwerkerk, Algemeen Directeur The New Motion, voegt toe: “Wij hechten veel waarde aan een stabiel, betrouwbaar en bereikbaar snellaadnetwerk. Dankzij de goede samenwerking met Allego en Redevco kunnen e-rijders nu ook in België snelladen.“

Winkelsites

“Redevco werkt graag mee aan duurzame initiatieven zoals deze,” zegt Eric Van Dyck, Managing Director Redevco Belgium. “Hiermee willen we tegemoet komen aan de groeiende vraag van retailers naar duurzaam ondernemen. De laadpalen verhogen bovendien de commerciële aantrekkelijkheid van onze winkelsites.”

Een overzicht van het snellaadnetwerk is te vinden via: www.allego.nl/blog/kijk-mee-met-de-uitrol-van-ons-landelijke-netwerk-snelladers.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.