Tanken in wintersportlanden flink goedkoper

DEN HAAG – De literprijzen van lpg bij een pompstation woensdag in Den Haag. Lpg was nog nooit zo duur en de prijs van benzine ligt nog maar 7 cent onder de recordprijs van zomer 2008. ANP VALERIE KUYPERS

De brandstofuitgaven in wintersportlanden liggen een stuk lager dan in ons land. Dat gaat ten koste van de Nederlandse pomphouders. In Oostenrijk is benzine tanken 23% goedkoper dan in Nederland en in Zwitserland 24%. 

Benzine en diesel tanken is in Duitsland niet veel goedkoper dan in Nederland. Vakantiegangers kunnen met het tanken van benzine beter wachten totdat ze Oostenrijk en Zwitserland hebben bereikt. Diesel is alleen voordeliger in wintersportland Oostenrijk. In Zwitserland zijn diesel en LPG juist duurder dan in Duitsland.

Alle brandstoffen voordeliger

Luxemburg is als vanouds het enige land waar automobilisten onderweg naar de sneeuw op alle brandstoffen voordeliger uit zijn. Benzine is er 26%, diesel 17% en LPG 24% goedkoper dan in Nederland.

Bijna 900.000 Nederlanders vertrekken deze winter naar de sneeuw. De helft van de Nederlanders kiest voor Oostenrijk, ongeveer 19% voor Frankrijk, 5% voor Duitsland en 8% voor Zwitserland. Een overzicht van de brandstofprijzen in Europa staat op UnitedConsumers.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.