NOVE pleit bij Eerste Kamer voor behoud rode diesel

NOVE, de branchevereniging van brandstofhandelaren, vraagt de Eerste Kamer met klem de afschaffing van het belastingvoordeel op rode diesel (voor landbouwvoertuigen) niet uit te voeren. Volgens de belangenvereniging is het verschil voor landbouwbedrijven niet op te brengen en krijgen zelfstandige branstofhandelaren te maken met een groter debiteurenrisico.

De afschaffing van het belastingvoordeel op rode diesel is al goedgekeurd door VVD, CDA, D’66, Groen Links, CU. Het wetsvoorstel ligt nu bij de Eerste Kamer. In het voorstel wordt het huidige tariefverschil van 17 cent tussen rode diesel en gewone diesel per 1 januari 2013 opgeheven.

250 Miljoen

Die maatregel moet de schatkist 250 miljoen gaan opleveren. Daar tegenover staat een lastenverlichting in de vorm van een vergroeningsmaatregel.

Maar volgens de NOVE weegt die niet op tegen de extra kosten die landbouwbedrijven moeten gaan maken. De belangenvereniging heeft berekend dat een gemiddeld bedrijf bijna een maandsalaris kwijt is als de maatregel wordt ingevoerd.

België

Naast kostenverhogingen valt voor de loonbedrijven grote concurrentievervalsing ten opzichte van vooral België te verwachten. Juist voor het midden- en kleinbedrijf is het behoud van rode diesel van levensbelang, meent de belangenvereniging.

De NOVE roept andere belangenorganisaties op om ook actie te ondernemen tegen de afschaffing van rode diesel.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NOVE pleit bij Eerste Kamer voor behoud rode diesel | TankPro.nl

NOVE pleit bij Eerste Kamer voor behoud rode diesel

NOVE, de branchevereniging van brandstofhandelaren, vraagt de Eerste Kamer met klem de afschaffing van het belastingvoordeel op rode diesel (voor landbouwvoertuigen) niet uit te voeren. Volgens de belangenvereniging is het verschil voor landbouwbedrijven niet op te brengen en krijgen zelfstandige branstofhandelaren te maken met een groter debiteurenrisico.

De afschaffing van het belastingvoordeel op rode diesel is al goedgekeurd door VVD, CDA, D’66, Groen Links, CU. Het wetsvoorstel ligt nu bij de Eerste Kamer. In het voorstel wordt het huidige tariefverschil van 17 cent tussen rode diesel en gewone diesel per 1 januari 2013 opgeheven.

250 Miljoen

Die maatregel moet de schatkist 250 miljoen gaan opleveren. Daar tegenover staat een lastenverlichting in de vorm van een vergroeningsmaatregel.

Maar volgens de NOVE weegt die niet op tegen de extra kosten die landbouwbedrijven moeten gaan maken. De belangenvereniging heeft berekend dat een gemiddeld bedrijf bijna een maandsalaris kwijt is als de maatregel wordt ingevoerd.

België

Naast kostenverhogingen valt voor de loonbedrijven grote concurrentievervalsing ten opzichte van vooral België te verwachten. Juist voor het midden- en kleinbedrijf is het behoud van rode diesel van levensbelang, meent de belangenvereniging.

De NOVE roept andere belangenorganisaties op om ook actie te ondernemen tegen de afschaffing van rode diesel.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.