Grootste elektrische tankstation komt in Amsterdam

De grootste oplaadplek voor elektrische wagens van Europa staat begin volgend jaar langs de Ringweg A10 bij Amsterdam. Op het terrein van het Amstel Business Park komen 40 reguliere oplaadpunten en 4 snellaadpunten. Het elektrisch tankstation zal vooral worden gebruikt door Taxi-e, een vervoerder die uitsluitend op groene stroom rijdt, maar er ook kunnen er particulieren terecht.

Taxi-e rijdt sinds vorige week in Amsterdam en Amstelveen en op Schiphol met 20 luxe taxi’s op elektriciteit. Volgens Initiatiefnemer Ruud Zandvliet doet de omschrijving elektrisch tankstation iets te zeer denken aan een ‘normaal’ tankstation. “Dat is niet de bedoeling. Hier komt geen pompshop met broodjes en drankjes. Dat zou niet rendabel zijn. Het is gewoon een plek op een bedrijventerrein met overkapping.”

Openbaar Vervoer

Bij de snellaadpunten kunnen de elektrische auto’s na ongeveer 20 minuten weer een tijd vooruit. Bij de reguliere punten duurt dat gemiddeld 6 tot 8 uur. Daardoor krijgt het station de functie van een soort P+R-terrein waar vandaan mensen met het openbaar vervoer naar huis kunnen gaan.

Het elektrische tankstation moet er volgend jaar februari staan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.