CAO-overleg lonen opgeschort door werkgevers

BETA en BOVAG hebben het CAO-overleg met vakbonden opgeschort om met de achterban te overleggen over de ontstane situatie. Vakbonden hebben als reactie op het eerder door werkgevers gedane loonbod van 2,85% in 24 maanden een tegenvoorstel neergelegd van 3,1% in 18 maanden.

In de 4e ronde van de CAO-onderhandelingen over de CAO Tankstations en Wasbedrijven hebben CAO-partijen diverse afspraken gemaakt en op papier gezet. Alleen op het gebied van loonsverhoging en looptijd van de nieuwe CAO hebben partijen elkaar nog niet gevonden.

BETA en BOVAG gaan nu de situatie bespreken met hun achterban. Op 31 oktober gaan de partijen verder onderhandelen over een nieuwe CAO.

Scholing

Op het gebied van scholing hebben CAO-partijen afgesproken om de bestaande afspraak over een opleidingsvoucher voort te zetten. Daarnaast kan op verzoek van een werknemer in overleg met de werkgever een persoonlijk opleidingsplan worden opgesteld. Het opleidingsfonds OOTW zal hiervoor een instrument gaan ontwikkelen.

Verder hebben CAO-partijen afgesproken om een studie te doen naar de harmonisatiemogelijkheden voor de twee regimes van loondoorbetaling bij ziekte zoals nu nog zijn opgenomen in de CAO.

Veiligheid

Op het gebied van veilig werken is afgesproken dat CAO-partijen duidelijk naar werkgevers en werknemers gaan communiceren hoe via bestaande instrumenten zoals een veiligheidskooi kan worden gewerkt aan het veiligheidsgevoel van werknemers op een tankstation.

Daarnaast wordt er een e-learningtraject rondom bedrijfshulpverlening (bhv) opgezet, zodat iedere werknemer eenvoudig iets kan leren over bhv.

Vakantiedagen

Als laatste is afgesproken dat er een aparte bepaling in de CAO wordt opgenomen, waarin staat dat bij arbeidsongeschiktheid vakantiedagen worden opgebouwd en tevens worden afgeschreven als er tijdens de arbeidsongeschiktheid vakantiedagen worden opgenomen. Per 1 januari 2012 verandert de wetgeving op het gebied van vakantiedagen bij arbeidsongeschiktheid en daar spelen CAO-partijen nu al op in.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.