Exploitanten: ‘in 2014 moet aardgas Groengas zijn’

Alle exploitanten van aardgas in Nederland hebben een convenant ondertekend waarin staat dat zij zo snel mogelijk gaan overstappen op Groengas. In 2014 zouden alle aardgasvulpunten alleen nog maar Groengas moeten leveren. Deze belofte is gedaan op de Ecomobielbeurs en overhandigd aan Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.

Met de overhandiging willen de exploitanten van aardgas duidelijk maken dat overheidssteun voor de Groengas-sector van essentieel belang is. Pelle Schlichting van GroengasMobiel: “De doelstelling van de exploitanten om in 2014 voor 100 procent Groengas te leveren, is haalbaar.”

Steun

“De komende jaren komt er een groot aantal nieuwe productie-installaties bij. GroengasMobiel ziet dat de private sector en ook lokale overheden er hard aan werken om de Groengas-markt groter te maken.”

Belastingverhoging

Dus moet diezelfde overheid niet aan de ene kant subsidies verlenen en aan de andere kant de belasting op Groengas met 19 cent verhogen, is de gedachte van de Groengaslobby. “De overheid dreigt met de accijnsverhoging een barrière op te werpen voor het rijden op Groengas. Waar het elektrisch rijden als doorbraaktechnologie fiscaal is ontzien, geldt dit niet voor Groengas. ”

“En dat terwijl er ook op dit vlak veel ontwikkelingen plaatsvinden. Bovendien is Groengas een duurzaam product van eigen bodem. De overheid dient Groengas dan ook dusdanig te fiscaliseren dat het net dat zetje in de rug krijgt dat het nodig heeft om definitief door te breken.”

CNG Net

Ook woordvoerster Kim Bentum van CNG Net dat 40 aardgastankstations exploiteert, vindt een dusdanige belastingverhoging ‘killing’ voor een sector in ontwikkeling. “Deze sector is nog niet volwassen. Dan is het niet handig om daar direct een grote belastingverhoging op te leggen. In een later stadium zou ik daar meer begrip voor kunnen tonen maar dan wel stapsgewijs.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

3 reacties op “Exploitanten: ‘in 2014 moet aardgas Groengas zijn’”

Bert|29.09.11|09:25

Geld, geld, geld!
Dat is het enige dat telt voor de overheid.
Die zogenaamde milieu vriendelijke houding is een masker dat afgeworpen wordt als de financiële belangen in het geding komen.

Ernie|08.10.11|23:31

Mijn MRB gaat volgend jaar met maar liefst 50% omhoog!!!!!!!!!!
Ik verkoop mijn auto op aardgas dus en ga i.p.v. groengas weer lekker benzine rijden.

Rob|25.11.11|13:44

Lekker benzine gaan rijden!!! Alle initiatieven wat betreft, aardgas, groengas en electrisch rijden zijn pr-stunts van fabrikanten, leverancies en exploitatiemaatschappijen waarbij het verkocht wordt als duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het draait hier alleen maar om GELD voor de grootaandelhouders. Overheid ga door

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.