Omstanders verhinderen zelfverbranding bij tankstation

“Hij had zich met benzine overgoten. In zijn ene hand had hij een aantsteker en in zijn andere hand het vulpistool. Op dat moment besloten omstanders om in te grijpen. Ze zijn met vijf man op hem gaan zitten.”

Ewout Klok, pomphouder en voorzitter van de Belangenvereniging voor Tankstation-ondernemers (Beta) beleefde afgelopen zondagmiddag een paar hachelijke momenten bij zijn tankstation in Hoogeveen.

Rond 13.15 uur kwam er een ietwat verwarde man de shop binnenlopen, De man wekte argwaan bij het personeel dat extra oplettend was.

Benzine

”Even later hoorde we mensen buiten schreeuwen’, vertelt Klok.” De man had zich met benzine overgoten en dreigde zichzelf in brand te steken. Ik heb meteen op de noodstop gedrukt en 1-1-2 gebeld.

Mijn buurman is vervolgens op de man afgerend en heeft hem met behulp van omstanders tegen de grond gedrukt. De politie heeft de man daarna meegenomen.”

Drugs

Wat de 37-jarige man uit Oosterwolde  precies heeft bezield, is onduidelijk. Wel is bekend dat de man Zaterdagnacht al was opgepakt door de politie. Hij had zijn auto geparkeerd op de vluchtstrook van de A28 en bleek sterk onder invloed van drugs.

Na een nacht in de cel te hebben doorgebracht werd de man weer vrijgelaten waarop hij naar het Shell-tankstation van Klok liep dat vlakbij het politiebureau is.

Pomphouder

Pomphouder Klok beseft dat hij aan een drama is ontkomen. “Deze man was helemaal van het padje af. Ik kan mijn buurman en de mensen die hem hebben geholpen de man te overmeesteren niet genoeg bedanken.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.