tankpistool, benzine, diesel

Bouw tankstation bij Rijen aan N282 is stap dichterbij

tankpistool, benzine, diesel

De bouw van een onbemand tankstation langs de N282 bij Rijen is een stap dichterbij gekomen. Het naastgelegen perceel is aangekocht, waardoor er genoeg ruimte voor het tankstation is.

Een verkeersonderzoek van de gemeente moet nog aantonen dat de verkeersveiligheid bij de N282 niet in gevaar komt met de komst van het tankstation. De rechtbank vond eerder dit jaar dat de gemeente de gevolgen voor de verkeersveiligheid niet goed had onderzocht.

Bouwvergunning

Toekomstig pomphouder, J. van Dorst, kreeg in april 2010 een bouwvergunning. Hij wil zijn autobedrijf bij het nieuwe tankstation vestigen. Nu zit het bedrijf nog aan de Stationsstraat in Rijen. De verhuizing past goed binnen het gemeentelijke beleid om bedrijven uit woongebieden te weren.

Omwonenden hadden zich verzet tegen de komst van een onbemand tankstation. De geplande uitrit van het tankstation stond haaks op de drukke Rijksweg van Tilburg naar Breda. Auto’s moesten eerst een fietspad oversteken voordat ze de weg op konden rijden.

Uitrit

Daarnaast kon de uitrit pas worden aangelegd als de buurman bereid was een deel van zijn terrein te verkopen. Die heeft zijn complete perceel inmiddels verkocht, waardoor ruimte geen probleem meer is, volgens wethouder Lavooij. “Deze kwestie speelt al sinds 2006 en het zou fijn zijn als het nu opgelost wordt”, zegt de wethouder tegen BN de Stem.

Volgens de wethouder levert het tankstation geen problemen op voor de verkeersveiligheid. “Er wordt nog één bezwaar behandeld door de rechtbank, maar ik ga ervan uit dat het met deze motivering nu eindelijk goed komt.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.