Eerste publieke waterstoftankstation van Nederland geopend

waterstof, tankstation, tanken, brandstofARNHEM – Het eerste publieke waterstoftankstation van Nederland is vrijdag in Arnhem geopend. Dit gebeurde met een tankbeurt voor een Honda FCX Clarity, die speciaal voor het evenement naar Nederland was gehaald.

De waterstoftankunit is geplaatst in Arnhem en is onderdeel van het HyMove-project. Dat is opgezet om ervaring op te doen met het gebruik van waterstof in bussen en auto’s.

Tankstation

Bij het tankstation zullen de HyMove-waterstofbus, de Hytruck van 2Switch, de Fiat Doblo van de gemeente Arnhem en de Subaru Impreza van de Arnhemse ondernemer Hans van der Woude voortaan hun waterstof tanken. Deze eerste waterstofvoertuigen zijn omgebouwd door de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN).

“Ik verwacht dat de opening van het waterstoftankstationals spin-off tot gevolg zal hebben dat meer mensen gemotiveerd worden om hun auto om te bouwen naar waterstofverbruik, net zoals de hierboven genoemde auto’s”, zegt Petra van Steijn, de eigenaar van het tankstation en partner van de stichting HyMove tegen Automotive.

Waterstof

Het waterstoftanksysteem is ontworpen en geleverd door het Arnhemse bedrijf HyGear. Het bestaat uit een zogenaamde reformer, die groen gas omzet in waterstof en daarna comprimeert tot een druk van 350 bar. Vervolgens wordt de waterstof via de tankzuil van Air Products in de waterstoftanks van de voertuigen getankt. Het tanken van waterstof lijkt veel op het tanken van LPG.

Auteur: Redactie

1 reactie op “Eerste publieke waterstoftankstation van Nederland geopend”

Leonard Hercules|01.12.16|17:29

Nu nog betaalbare Auto’s op waterstof !!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste publieke waterstoftankstation van Nederland geopend | TankPro.nl

Eerste publieke waterstoftankstation van Nederland geopend

waterstof, tankstation, tanken, brandstofARNHEM – Het eerste publieke waterstoftankstation van Nederland is vrijdag in Arnhem geopend. Dit gebeurde met een tankbeurt voor een Honda FCX Clarity, die speciaal voor het evenement naar Nederland was gehaald.

De waterstoftankunit is geplaatst in Arnhem en is onderdeel van het HyMove-project. Dat is opgezet om ervaring op te doen met het gebruik van waterstof in bussen en auto’s.

Tankstation

Bij het tankstation zullen de HyMove-waterstofbus, de Hytruck van 2Switch, de Fiat Doblo van de gemeente Arnhem en de Subaru Impreza van de Arnhemse ondernemer Hans van der Woude voortaan hun waterstof tanken. Deze eerste waterstofvoertuigen zijn omgebouwd door de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN).

“Ik verwacht dat de opening van het waterstoftankstationals spin-off tot gevolg zal hebben dat meer mensen gemotiveerd worden om hun auto om te bouwen naar waterstofverbruik, net zoals de hierboven genoemde auto’s”, zegt Petra van Steijn, de eigenaar van het tankstation en partner van de stichting HyMove tegen Automotive.

Waterstof

Het waterstoftanksysteem is ontworpen en geleverd door het Arnhemse bedrijf HyGear. Het bestaat uit een zogenaamde reformer, die groen gas omzet in waterstof en daarna comprimeert tot een druk van 350 bar. Vervolgens wordt de waterstof via de tankzuil van Air Products in de waterstoftanks van de voertuigen getankt. Het tanken van waterstof lijkt veel op het tanken van LPG.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Eerste publieke waterstoftankstation van Nederland geopend”

Leonard Hercules|01.12.16|17:29

Nu nog betaalbare Auto’s op waterstof !!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.