Leap24 Almere snellaadplein

Leap24 opent eerste snellaadplein voor bestel- en vrachtwagens

Foto: Leap24

Snellaadbedrijf Leap24 heeft in Almere zijn eerste laadstation geopend voor bestel- en vrachtwagens. Aan de Transistorstraat werden vier Ecotap-snelladers met een vermogen van 120 kW geplaatst.

Het laadplein in Flevoland (foto) is gelijk ook het eerste commerciële laadplein in Nederland voor elektrische vrachtwagens en bestelwagens. Personenauto’s kunnen op bedrijventerrein Gooisekant eveneens terecht voor een volle accu. “We zijn natuurlijk heel blij dat onze eerste locatie operationeel is. We kunnen er nu echt de markt mee op. De eerste reacties uit de omgeving zijn positief en de eerste gebruikers hebben het station ook al gevonden”, vertelt oprichter Pelle Schlichting.

Zero-emissiezones

Volgens Schlichting is het belangrijk dat er voldoende laadplekken voor vrachtwagens gecreëerd worden. “De steden gaan vanaf 2025 dicht voor dieselvoertuigen. Vanuit Almere worden de zero-emissie zones in Amsterdam, Utrecht en Amersfoort bediend. Ook krijgt Almere zelf een zero-missiezone.”

Hoewel de laadpleinen niet zoals bijvoorbeeld veel tankstations een shop hebben, hoeven chauffeurs zich niet te vervelen terwijl ze wachten tot hun voertuig weer vol zit. “Op de geplande locaties zitten foodvoorzieningen in de buurt. Ook werken mensen vaak hun mail of rittenadministratie bij. Iedereen vult die tijd in op zijn eigen manier.”

In 2026 wil het bedrijf zo’n 240 locaties in Noordwest-Europa hebben. In Nederland hoopt Leap24 dit jaar al veertig van die stations te exploiteren, waarvan zoveel mogelijk in eigen bedrijf. Er staan in 2022 in ons land openingen gepland in onder andere Delft, Rotterdam, Schagen, Haarlem en Nijmegen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.