Als eerste energiebedrijf in Oost-Nederland bezorgt Kuster Energy vanaf nu waterstof naar bedrijven, bouwplaatsen en festivals met behulp van speciaal hiervoor ontwikkelde transportcontainers. Het bedrijf uit Babberich zet hiermee volgens eigen zeggen ‘de volgende grote stap bij de ontwikkeling van waterstof’.
'volgende grote stap'

Kuster Energy vervoert waterstof als eerste met eigen transportcontainers

De speciaal voor deze taak in Duitsland gebouwde transportcontainers van Kuster Energy bevatten gasvormige waterstof onder hoge druk. Foto: Kuster Energy, 2023

Als eerste energiebedrijf in Oost-Nederland bezorgt Kuster Energy vanaf nu waterstof naar bedrijven, bouwplaatsen en festivals met behulp van speciaal hiervoor ontwikkelde transportcontainers. Het bedrijf uit Babberich zet hiermee volgens eigen zeggen ‘de volgende grote stap bij de ontwikkeling van waterstof’.

De speciaal voor deze taak in Duitsland gebouwde transportcontainers (foto) bevatten gasvormige groene waterstof onder hoge druk. Hiermee kan emissievrije stroom worden opgewekt op locaties waar onvoldoende netspanning beschikbaar is. De locaties waar de groene waterstof wordt afgeleverd betreft onder meer bedrijven, bouwplaatsen en festivals. Bij het bedrijf uit het Gelderse Babberich wordt de komende jaren de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen flink teruggebracht om zich vervolgens meer te gaan richten op emissievrije brandstoffen. Kuster Energy wil zo snel mogelijk naar groene waterstof die het met behulp van de speciale tankwagens zelf distribueert naar locaties en afnemers in de regio die hun bedrijfsprocessen willen verduurzamen. De tankauto’s ziet Kuster Energy als een strategische investering in een schone toekomst.

Groene toekomst

Met in december 2021 de opening aan de Braamtseweg in Doetinchem van het volgens Kuster ‘grootste openbare waterstoftankstation van Europa’, heeft het energiebedrijf in de Achterhoek al een belangrijke stap naar een ‘groene’ toekomst gezet. Daarnaast werd dit voorjaar met streekvervoerder Arriva een contract afgesloten over de levering van waterstof aan negen streekbussen die dagelijks in de Achterhoek rondrijden. De waterstof die nodig is voor de bussen komt nu nog uit Antwerpen, de dichtstbijzijnde bron die deze grote volumes vergroende waterstof kan leveren. Als familiebedrijf met een sterke regionale positie, wil Kuster Energy de distributie van groene waterstof in de regio zo snel mogelijk zelf ter hand nemen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kuster Energy vervoert waterstof als eerste met eigen transportcontainers | TankPro.nl
Als eerste energiebedrijf in Oost-Nederland bezorgt Kuster Energy vanaf nu waterstof naar bedrijven, bouwplaatsen en festivals met behulp van speciaal hiervoor ontwikkelde transportcontainers. Het bedrijf uit Babberich zet hiermee volgens eigen zeggen ‘de volgende grote stap bij de ontwikkeling van waterstof’.
'volgende grote stap'

Kuster Energy vervoert waterstof als eerste met eigen transportcontainers

De speciaal voor deze taak in Duitsland gebouwde transportcontainers van Kuster Energy bevatten gasvormige waterstof onder hoge druk. Foto: Kuster Energy, 2023

Als eerste energiebedrijf in Oost-Nederland bezorgt Kuster Energy vanaf nu waterstof naar bedrijven, bouwplaatsen en festivals met behulp van speciaal hiervoor ontwikkelde transportcontainers. Het bedrijf uit Babberich zet hiermee volgens eigen zeggen ‘de volgende grote stap bij de ontwikkeling van waterstof’.

De speciaal voor deze taak in Duitsland gebouwde transportcontainers (foto) bevatten gasvormige groene waterstof onder hoge druk. Hiermee kan emissievrije stroom worden opgewekt op locaties waar onvoldoende netspanning beschikbaar is. De locaties waar de groene waterstof wordt afgeleverd betreft onder meer bedrijven, bouwplaatsen en festivals. Bij het bedrijf uit het Gelderse Babberich wordt de komende jaren de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen flink teruggebracht om zich vervolgens meer te gaan richten op emissievrije brandstoffen. Kuster Energy wil zo snel mogelijk naar groene waterstof die het met behulp van de speciale tankwagens zelf distribueert naar locaties en afnemers in de regio die hun bedrijfsprocessen willen verduurzamen. De tankauto’s ziet Kuster Energy als een strategische investering in een schone toekomst.

Groene toekomst

Met in december 2021 de opening aan de Braamtseweg in Doetinchem van het volgens Kuster ‘grootste openbare waterstoftankstation van Europa’, heeft het energiebedrijf in de Achterhoek al een belangrijke stap naar een ‘groene’ toekomst gezet. Daarnaast werd dit voorjaar met streekvervoerder Arriva een contract afgesloten over de levering van waterstof aan negen streekbussen die dagelijks in de Achterhoek rondrijden. De waterstof die nodig is voor de bussen komt nu nog uit Antwerpen, de dichtstbijzijnde bron die deze grote volumes vergroende waterstof kan leveren. Als familiebedrijf met een sterke regionale positie, wil Kuster Energy de distributie van groene waterstof in de regio zo snel mogelijk zelf ter hand nemen.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.