Oliereuzen boeken megawinsten door oplopende brandstofprijzen

Foto: Pixabay

Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft over het eerste kwartaal van dit jaar een winst van 39,5 miljard dollar (37,9 miljard euro) in de boeken gezet. Dat betekende een stijging met 82 procent op jaarbasis. Het grootste olieconcern ter wereld profiteerde van de oplopende olie- en gasprijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De resultaten van het concern zijn in lijn met die van andere oliereuzen als Shell, TotalEnergies en BP die eerder ook al recordwinsten bekendmaakten.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Oliereuzen boeken megawinsten door oplopende brandstofprijzen | TankPro.nl

Oliereuzen boeken megawinsten door oplopende brandstofprijzen

Foto: Pixabay

Het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco heeft over het eerste kwartaal van dit jaar een winst van 39,5 miljard dollar (37,9 miljard euro) in de boeken gezet. Dat betekende een stijging met 82 procent op jaarbasis. Het grootste olieconcern ter wereld profiteerde van de oplopende olie- en gasprijzen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De resultaten van het concern zijn in lijn met die van andere oliereuzen als Shell, TotalEnergies en BP die eerder ook al recordwinsten bekendmaakten.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

sTART ABONNEMENT

Overzicht alle abonnementen

 
 
 
 
 

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.